hirdetés
hirdetés

Mégsem szigorít Egyiptom a vízumszabályokon

Május közepén mégsem léptetik életbe Egyiptomban azt a két hete bejelentett jogszabályt, amely szerint az országba látogató turistáknak a jövőben még utazás előtt be kell szerezniük a vízumot - közölte csütörtökön Badr Abdel-Áti külügyi szóvivő a helyi sajtó szerint.

hirdetés

Abdel-Áti szerint a vízumot továbbra is beszerezhetik az Egyiptomba érkezés után azon országok állampolgárai - például a magyarok -, akikre ez a szabály eddig is vonatkozott.

A változtatásokat eredetileg május 15-én vezették volna be, most ezt bizonytalan időre elhalasztották.
A külügyi szóvivő a legújabb fejleményeket azzal magyarázta, hogy az illetékes hivatalok jelenleg egy elektronikus vízumrendszer létrehozásán fáradoznak, s az új rendelet csak azután lép életbe, hogy az említett mechanizmus mind Egyiptomban, mind pedig az ország külképviseletein működik.

A szigorított vízumszabályok lehetővé teszik a külföldiek beutazásának olyan módú ellenőrzését, amely figyelembe veszi Egyiptom szuverenitását és nemzetbiztonságát, anélkül, hogy az negatívan hatna az idegenforgalmi statisztikákra - mondta Abdel-Áti.

Ez utolsó ponttal kapcsolatban a turizmusszektorban dolgozók közül sokan aggodalmuknak adtak hangot, mondván, hogy az idegenforgalom akadozó javulását jelentősen akadályoznák a szigorítások.

Az utóbbi évek forradalmi eseményei, közbiztonsági és politikai káosza jelentősen rontotta a turisztikai forgalmat Egyiptomban. A 2011-es felkelés előtt a turizmus hozta az észak-afrikai ország hazai össztermékének (GDP) 11,3 százalékát.

Négy éve már született egy hasonló kormányrendelet, amely azonban akkora közfelháborodást váltott ki, hogy három nappal később visszavonták.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk