hirdetés

Első Gálaebéd, második Gundel-díj, három díjazott

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) bejelentette idei három díjazottját, valamint a díjátadó alkalmára szervezett Gálaebédet készítő szakácsokat is bemutatta a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban szeptember 23-án tartott tájékoztatóján.

hirdetés

Az idei díjazottak a következők:

Bíró Lajos (Bock Bisztró, Budapest), a hazai gasztronómiai élet meghatározó alakja, ismert „fenegyereke”, a magyar konyha megújításának egyik lelkes kezdeményezője és végrehajtója.

Garaczi János (Tanyacsárda, Lajosmizse), kimagasló szakmai tudású szakember, aki maga is MVI-tag, és akiről Kovács László elnök elmondta, hogy bár első alkalommal, tavaly is sok jelölést kapott a díjra, akkor azonban lemondott róla, épp a díjat alapító MVI érintettsége okán.

Jakabffy László (Alabárdos étterem alapító), a szakma egyik ismert és elismert nagy egyénisége, számos hazai étterem elindítója, szakácsgenerációk nőttek fel a keze alatt.

Az ünnepélyes díjátadó ezúttal nem gálavacsora formájában valósul majd meg, hazai sztárszakácsok részvételével, hanem első alkalommal délben, Gálaebédre kerül sor, november 22-én, vasárnap, az Öbölház Rendezvényház területén, ahol 11 hazai konyháról érkező 11 szakács és 2 cukrász készíti az ünnepi ebédet.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai