hirdetés
hirdetés

Elstartolt a Saharun

2016-ban már ötödik alkalommal indult a Saharun mezőnye Afrika dűnéi közé. A szaharai navigációs verseny és sivatagi kaland idén április 7-én rajtolt Budapestről, az úti cél ismét Tunézia.

hirdetés

Az ötödik kéthetes futam útvonala a szokásos 4800 km távon már hat homoksivatagos napot tartalmaz a Grand Erg Oriental végeláthatatlan dűnéi között. Ennek köszönhetően a résztvevők eltölthetnek több éjszakát nomád sátorban, illetve a szabad ég alatt is. A kaland „wellness” részére sem lehet panasz, ugyanis a dűnék között lévő termálforrásban is megmártózhatnak a résztvevők: több ponton földgázt keresve gyógyító hatású hőforrások is feltörtek, melyek jelenleg is megmártózási lehetőséget nyújtanak a fáradt utazóknak. Továbbá lesz az útvonalon Rommel hágó átkelés, sóstóban történő (óvatos) száguldás, Dakar útvonal és apró köves sivatagi út is. A legfontosabb változás, hogy a futam ismét ellátogat Tunézia déli, elzárt területeire és El Borma településére. Ebbe a régióba történő belépéshez speciális engedélyekre van szükség, mivel ez az óriási homoksivatagos, ipari terület katonailag védett, leginkább földgáz kitermelés történik.

''A kapu már áll, indulhat az adminisztráció'' - írják a Saharun Facebook oldalán
''A kapu már áll, indulhat az adminisztráció'' - írják a Saharun Facebook oldalán


Ksar Ghilane oázis
Ksar Ghilane oázis


Grand Erg Oriental
Grand Erg Oriental

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk