hirdetés
hirdetés

Északi régió: négycsillagos hotelek a slágerek

Az idei év indítását követő hetekben kedvező tapasztalatok születtek az északi régió turizmusában - hangsúlyozta Hidvéginé Molnár Judit, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője.

hirdetés

A szolgáltatók a gazdaságilag nehéz 2012-es esztendőt figyelembe véve folyamatosan igyekeznek mindent elkövetni az eredményekért. A szakember véleménye szerint az első negyedév jelentős eredményeket hozott a régióban. Már tavaly szeptembertől világosan látták, hogy szakmailag tudatosabb kell minden mozzanatot megtervezni minden és ennek alapján dolgozni 2012-ben hogy még vonzóbbá tegyék a térséget a vendégeknek.

Az elmúlt időszakban nagy segítségükre volt, hogy folytatódtak, illetve befejeződtek a három és négycsillagos szállodafejlesztések. Ennek köszönhetően három csillagos wellness és konferencia és élmény hotel nyílt a dél-borsodi Dédestapolcsányban, négy csillagos szálloda kezdte meg működését Felsőtárkányban, illetve Miskolc-Tapolcán. Ezek mellett március végén nyitották meg az északi régió első borhoteljét Tállyán. A pályázati támogatással megvalósult minőségi fejlesztések és a bevezetett korszerű szolgáltatások hozzájárultak ahhoz, hogy a bükki, a mátrai és a tokaji táj kedvező természetföldrajzi adottságait sikerrel összekapcsolhatták a vendégek érdekében.

Hidvéginé Molnár Judit szerint az említett szállodákra van igény és elősegítik, hogy szakmai befektetők vegyenek részt a régió turizmusában. Az előzetes adatok szerint Észak-Magyarországon 2012 januárjában a négycsillagos szállodák bevétele az előző évihez képest 14 százalékkal, a wellness hotelekben 18 százalékkal növekedett. A belföldi turisták 4,4, a külföldiek 18,7 százalékkal többen érkeztek, mint 2011 januárjában. Leginkább a szomszédos országok turistáit köszönthették a hotelekben, így szlovákokat, cseheket, ukránokat, oroszokat, románokat és lengyeleket. További erőfeszítéseket tesznek azért, hogy több német és osztrák turista is érkezzen.

Bíznak abban, hogy az évindítás lendülete a következő hónapokban is megmarad és az északi régió a belföldi turisták fogadásában a tavalyihoz hasonlóan az élen maradhat. A hazai vendégek érdekében az elmúlt három hónapban a marketing igazgatóság a szolgáltatókkal közösen szakmai kiállításokon mutatkozott be. Így Miskolcon, Debrecenben, Győrben, Pécsett és Budapesten az Utazás Kiállításon, továbbá Dél-Lengyelországban Krakkóban és Katowicében is. Az Utazás Kiállításhoz kapcsolódva rendezett nemzetközi Work Shopon Észak-Magyarország turisztikai értékeit is bemutatták. Az év további részében a régióba is várnak Study Tourokat, hogy a piaci szereplőkkel megismertessék a vendéglátás gazdag kínálatát.

Az észak-magyarországi régió jelenleg különösen a bor- és az egészségturizmusban nyújt kiemelkedő kínálatot, a gyógyfürdőivel és a különleges borfajtáival. Ám szeretnék még jobban megismerni a külföldi igényeket, hogy a már meglevő kínálatot tovább bővítve mit tegyenek a vendégek szolgálatára. Az utóbbi időben főleg a helyi specialitások iránt nőtt az kereslet, így például a mézek, a borok, a sajtok, a lekvárok a tésztafélék, a túrók kerültek előtérbe. Ebben egyedi lehet a régió és további piacokat szerezhet - erősítette meg Hidvéginé Molnár Judit.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk