hirdetés

Fogynak a szakácsok a VakVarjú éttermekben!

Fogyni kezdtek a szakácsok és a felszolgálók a budapesti VakVarjú éttermekben. Az étteremcsalád ügyvezető-tulajdonosa, Semsei Rudolf cégcsoportján belül hirdetett fogyókúra versenyt, amivel az egészségesebb életmódra próbálja ösztönözni a finomabbnál finomabb ételek bűvkörében élő kollégáit. A kihívás jótékony célt is szolgál, a leolvadt kilók a verseny végén Forintokká alakulnak át, amivel a cégcsoport a sérült és fogyatékkal élő embereknek a mozgás örömét átadó SUHANJ! Alapítványt támogatja.

hirdetés

„Egy cukrászati kiállításon voltam néhány kollégámmal Riminiben februárban. Észrevettem, hogy egy kiadós reggeli, napközbeni kóstoló és ebéd után már azt tervezték, hogy hol vacsoráznak majd. Gasztronómiai vállalkozásként talán érthető, hogy mindig az étel jár a fejükben, de ügyvezető-tulajdonosként szerettem volna, ha munkatársaim kicsit kiszakadnak a kalóriák világából és néhány hétig a közösségi élmények, a sportolás és az egészségesebb életmód töltik ki gondolataikat. Ekkor határoztam el, hogy meghirdetem „A Nagy Fogyás 2023” céges kihívást” – mondta Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. és a VakVarjú étteremcsalád vezetője.
A cégcsoport éttermeiből, cukrászdájából és egyéb egységeiből közel 60-an neveztek be szinte azonnal a 12 hétig tartó versenyre, amely egy mérlegreállással kezdődött. A játékot a verseny időtartama alatt bárki bármikor befejezheti, ha úgy érzi, hogy fogyásával elérte a kívánt súlyt. Akik kiinduló testsúlyukhoz képest százalékosan a legtöbb kilótól tudnak megszabadulni, értékes jutalomban részesülnek.

Depositphotos
Depositphotos

„Mindenki el van keseredve, hogy egyre több a beteg ismerősei között, de a saját egészségükért tenni sokaknak még mindig nem eléggé fontos. Ezért egy kihelyezett orvosi állapotfelmérést és vérvételt szerveztünk annak reményében, hogy orvosi eredményeik tudatában talán még többen csatlakoznak céges kihívásunkhoz. Nagy öröm volt számomra, hogy több, mint 100 munkatársam vett részt az állapotfelmérésen és utána jópáran belevágtak a már javában tartó Nagy Fogyásba” – mondta Semsei Rudolf.
Dr. Bokor Tamás, a Budapest Party Sevice Kft. foglalkozás-egészégügyi szakorvosa az orvosi vizsgálaton részt vettek egészségi állapotával kapcsolatban azt mondta, hogy igazán súlyos dolgot szerencsére nem találtak senkinél, ám a súlycsökkentést több kollégánál javasolta. A szakorvos hangsúlyozta, hogy a túlsúly emeli a vércukorszintet, a koleszterint és a vérnyomást, amelyek értékei már 5 kiló leadás esetén is jelentősen javulnak, 8-10 kiló súlycsökkenés esetén pedig határozottan mérséklődik a térd és a csípő terhelése, könnyebbé válik a munka.
Semsei Rudolf ügyvezetőként ezért azt is kérte szakács-kollégáitól, hogy a dolgozóknak járó menü heti összeállításánál az korábbiakhoz képest jobban figyeljenek a kalóriákra.
„Cégvezetőként azt is fontosnak tartottam a játékkal kapcsolatban, hogy minél egészségesebb munkatársak vegyenek körül, akiknek munkájára és teherbírására hosszú távon számíthatok” – mondta Semsei Rudolf.

Pálinkás Zsolt
Pálinkás Zsolt

„136 kilóval kezdtem el a céges Nagy Fogyás versenyt. A kihívástól függetlenül már januárban eldöntöttem, hogy szeretnék jó pár kilótól megszabadulni és jobban érezni magam a bőrömben. Elkezdtünk tudatosan étkezni a feleségemmel, legelőször a cukrot és a fehér lisztet hagytuk el, majd elkezdtem hetente háromszor konditerembe járni és kétszer úszni. A mérlegelés óta már közel 10 kilótól szabadultam meg és már ekkora súly leadása után is jobb a hangulatom, frissebb vagyok, később fáradok el” – mondta Pálinkás Zsolt, a VakVarjú Csónakház chefje.
A cégcsoport dolgozói nemcsak saját egészségük megőrzése miatt fogynak: a verseny során leolvadt kilók a kihívás után Forinttá alakulnak át, amit a Budapest Party Service Kft. a SUHANJ! Alapítványnak ajánl fel. Minél több kilótól szabadulnak meg a szakácsok és felszolgálók, annál többel tudják majd támogatni a sérült és fogyatékkal élő embereknek a mozgás örömét átadó szervezetet.

 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk