Fogynak a szakácsok a VakVarjú éttermekben!

Fogyni kezdtek a szakácsok és a felszolgálók a budapesti VakVarjú éttermekben. Az étteremcsalád ügyvezető-tulajdonosa, Semsei Rudolf cégcsoportján belül hirdetett fogyókúra versenyt, amivel az egészségesebb életmódra próbálja ösztönözni a finomabbnál finomabb ételek bűvkörében élő kollégáit. A kihívás jótékony célt is szolgál, a leolvadt kilók a verseny végén Forintokká alakulnak át, amivel a cégcsoport a sérült és fogyatékkal élő embereknek a mozgás örömét átadó SUHANJ! Alapítványt támogatja.

„Egy cukrászati kiállításon voltam néhány kollégámmal Riminiben februárban. Észrevettem, hogy egy kiadós reggeli, napközbeni kóstoló és ebéd után már azt tervezték, hogy hol vacsoráznak majd. Gasztronómiai vállalkozásként talán érthető, hogy mindig az étel jár a fejükben, de ügyvezető-tulajdonosként szerettem volna, ha munkatársaim kicsit kiszakadnak a kalóriák világából és néhány hétig a közösségi élmények, a sportolás és az egészségesebb életmód töltik ki gondolataikat. Ekkor határoztam el, hogy meghirdetem „A Nagy Fogyás 2023” céges kihívást” – mondta Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. és a VakVarjú étteremcsalád vezetője.
A cégcsoport éttermeiből, cukrászdájából és egyéb egységeiből közel 60-an neveztek be szinte azonnal a 12 hétig tartó versenyre, amely egy mérlegreállással kezdődött. A játékot a verseny időtartama alatt bárki bármikor befejezheti, ha úgy érzi, hogy fogyásával elérte a kívánt súlyt. Akik kiinduló testsúlyukhoz képest százalékosan a legtöbb kilótól tudnak megszabadulni, értékes jutalomban részesülnek.

„Mindenki el van keseredve, hogy egyre több a beteg ismerősei között, de a saját egészségükért tenni sokaknak még mindig nem eléggé fontos. Ezért egy kihelyezett orvosi állapotfelmérést és vérvételt szerveztünk annak reményében, hogy orvosi eredményeik tudatában talán még többen csatlakoznak céges kihívásunkhoz. Nagy öröm volt számomra, hogy több, mint 100 munkatársam vett részt az állapotfelmérésen és utána jópáran belevágtak a már javában tartó Nagy Fogyásba” – mondta Semsei Rudolf.
Dr. Bokor Tamás, a Budapest Party Sevice Kft. foglalkozás-egészégügyi szakorvosa az orvosi vizsgálaton részt vettek egészségi állapotával kapcsolatban azt mondta, hogy igazán súlyos dolgot szerencsére nem találtak senkinél, ám a súlycsökkentést több kollégánál javasolta. A szakorvos hangsúlyozta, hogy a túlsúly emeli a vércukorszintet, a koleszterint és a vérnyomást, amelyek értékei már 5 kiló leadás esetén is jelentősen javulnak, 8-10 kiló súlycsökkenés esetén pedig határozottan mérséklődik a térd és a csípő terhelése, könnyebbé válik a munka.
Semsei Rudolf ügyvezetőként ezért azt is kérte szakács-kollégáitól, hogy a dolgozóknak járó menü heti összeállításánál az korábbiakhoz képest jobban figyeljenek a kalóriákra.
„Cégvezetőként azt is fontosnak tartottam a játékkal kapcsolatban, hogy minél egészségesebb munkatársak vegyenek körül, akiknek munkájára és teherbírására hosszú távon számíthatok” – mondta Semsei Rudolf.

„136 kilóval kezdtem el a céges Nagy Fogyás versenyt. A kihívástól függetlenül már januárban eldöntöttem, hogy szeretnék jó pár kilótól megszabadulni és jobban érezni magam a bőrömben. Elkezdtünk tudatosan étkezni a feleségemmel, legelőször a cukrot és a fehér lisztet hagytuk el, majd elkezdtem hetente háromszor konditerembe járni és kétszer úszni. A mérlegelés óta már közel 10 kilótól szabadultam meg és már ekkora súly leadása után is jobb a hangulatom, frissebb vagyok, később fáradok el” – mondta Pálinkás Zsolt, a VakVarjú Csónakház chefje.
A cégcsoport dolgozói nemcsak saját egészségük megőrzése miatt fogynak: a verseny során leolvadt kilók a kihívás után Forinttá alakulnak át, amit a Budapest Party Service Kft. a SUHANJ! Alapítványnak ajánl fel. Minél több kilótól szabadulnak meg a szakácsok és felszolgálók, annál többel tudják majd támogatni a sérült és fogyatékkal élő embereknek a mozgás örömét átadó szervezetet.

 

 


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.