hirdetés
hirdetés

Fővárosi Turisztikai Kerekasztal: érjük utol Prágát és Bécset!

2015. február 20-án megtartotta az év első ülését a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal, melynek új elnöke is bemutatkozott.

hirdetés

A Fővárosi Turisztikai Kerekasztalt 2013 végén Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője azzal a céllal alapította, hogy a Budapest turizmusát érintő ügyeket, kérdéseket, javaslatokat a turisztikai ipar szakmai képviseleteinek részvételével megvitassa, és a döntéshozók részére, szakmai konzultációkon alapuló javaslatcsomagokat készítsen elő - írja a Budapestinfo.

Az idei első ülésen – melyet a Városligeti Műjégpálya épületében tartottak – az alapítók és a meghívott vendégek, több mint 40 szakmai szervezet, illetve turisztikai szolgáltató képviseltette magát. Az ülésen a város érdekében működő szakmai szervezetek vezetői és a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár vett részt.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra (budapestinfo.hu)
Szalay-Bobrovniczky Alexandra (budapestinfo.hu)
Új elnök a Kerekasztal élén

A Kerekasztal első és egyik legfontosabb napirendi pontja volt Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes bemutatása, aki a Kerekasztal elnöki posztját ellátva bemutatkozó köszöntőjében támogatásáról biztosította a turisztikai szakmai szervezetek vezetőit, és elmondta: hosszú távú stratégiát kell kidolgozni arra vonatkozóan, hogy Budapesten a vendégéjszakák száma nőjön, elérje a bécsi vagy prágai eredményeket, valamint erősíteni kell a minőségi turizmust a magyar fővárosban.

Nemzetközi markting és két új munkatárs a BTFK-nál

A Turisztikai Kerekasztal munkáját koordináló szervezet, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, Bán Teodóra elmondta, hogy koncepcióváltás folyik a BFTK-nál, amely látható és kézzelfogható eredményeket hoz a jövőben a Fővárosnak; ismertette, hogy a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ megújult Budapest Kártyával, komplett médiaportfolióval várja a turisztikai szakma képviselőit és a turistákat. A BFTK a szolgáltatásain és termékekein keresztül, nemzetközi marketinggel kívánja karakteresen képviselni és menedzselni Budapestet, mint turisztikai desztinációt.  Az új tervek kidolgozásában márciustól két új munkatárs is segíti a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ turisztikai divízióját: Pap Mária divízióvezetőként, valamint Dedák Angéla hálózatvezetőként.

Bán Teodóra (budapestinfo.hu)
Bán Teodóra (budapestinfo.hu)
Párbeszéd a turistabuszok parkolásáról

A turisztikai szakma képviselőinek részvételével megrendezett ülésen a turistabuszok budapesti parkolásáról tárgyaltak a felek. Bősze Sándor, a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda vezetője beszámolt arról, hogy a Budapesti Közlekedési Központ felmérést készíttetett a kérdésben. A szakember elmondta, hogy a turistabusz-forgalomról szóló tanulmány elkészítésénél kiemelten figyelembe vették a városlakók igényeit, valamint a járművek környezetvédelmi minősítését. A jövőben szeretnék megnövelni a fel- és leszállóhelyek számát, valamint javasolják 40-50 turistabusz számára alkalmas tárolóterületek kijelölését is, olyan terminálokét, amelyeken az utasok és gépkocsivezetők bizonyos szolgáltatásokhoz (pl. mosdó) juthatnak – tette hozzá Bősze Sándor.

A turisztikai szakmai szervezetek képviselői aktívan hozzászóltak a turistabuszokkal kapcsolatos témához az ülésen, hiányolták az előzetes a szakmai konzultációt a kérdéskörben. Bán Teodóra – az élénk párbeszédet látva – javasolta munkacsoport létrehozását e kérdéskörben. A javaslatot – szavazással – a grémium elfogadta, így megalakították a turista- és városnéző buszok problémakörében javaslattevő munkacsoportot.

A BFTK ügyvezetőjének javaslatára – a tagok jóváhagyásával – mostantól havonta ülésezik majd a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal.

Forrás: budapestinfo.hu
Forrás: budapestinfo.hu


A munkacsoport (budapestinfo.hu)
A munkacsoport (budapestinfo.hu)


Forrás: budapestinfo.hu
Forrás: budapestinfo.hu

(forrás: Budapestinfo)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk