hirdetés
hirdetés

Fürdőséták a Víz világnapja alkalmából

Az ENSZ kezdeményezésére 1993 óta március 22-én ünnepeljük a víz világnapját, melyhez a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. különböző programokkal kapcsolódik. 

hirdetés

A víz világnapja minden évben más és más nézőpontból fókuszál a víz alapvető szerepére. Az idén arra hívja fel a figyelmet, hogy a vizeinket és környezetünket fenyegető válság megoldása a jó irányba tett lépések felgyorsításában rejlik. Mindannyian függünk a víztől, ezért mindenkinek van tennivalója ebben a kritikus időszakban - olvasható a társaság sajtóközleményében.

Az ivóvíz, ásványvíz és gyógyvíz egyaránt páratlan természeti kincsünk, ezért közös felelősségünk, hogy óvjuk és megőrizzük. Budapest egyedülálló értéke, hogy területén 19 féle különböző gyógyvíz és szintén 19 féle ásványvíz található. A világon nincs még egy olyan főváros, ahol ennyi gyógyfürdő lenne, méltán nevezzük ezért fürdőfővárosnak is.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. évek óta csatlakozik a víz világnapja programhoz. A fürdőtársaság életében ez mindig kiemelkedő alkalom, hiszen a 13 budapesti fürdőt összesen több, mint 120 forrás és kút látja el nap mint nap friss, éltető vízzel – köztük hideg és meleg ásvány- és gyógyvizekkel.

Depositphotos
Depositphotos

A víz világnapja alkalmából a társaság több programot szervez. Az elmúlt évek hagyományait követve meghirdették fürdősétáikat, amelyek során történelmi fürdőiket, ezek történetét, értékeit mutatják meg. Idén a Lukács, a Gellért és a Széchenyi fürdőben várják az érdeklődőket ezen a szombaton helyszínenként 2-2 alkalommal.

Ebben az évben ünnepeljük Budapest 150. születésnapját. A víz világnapját összekötve az évfordulóval ezen a napon „Mindenünk a víz” címmel kreatív pályázatot indítanak budapesti gyerekek és diákok részére a fővárossal és kerületi önkormányzatokkal összefogva. Különböző technikával készített rajzokkal, digitális alkotásokkal lehet pályázni, és keresik a budapesti gyógyfürdők és strandok kabalafiguráját is. Mi más is lehetne a kreatív pályázat témája, mint a víz – Budapest mint fürdőfőváros, Budapest kincse a gyógy- és ásványvíz és emlékezetes fürdőélmények. A pályázatra május közepéig várják az alkotásokat, eredményhirdetés az iskolai tanév végén lesz (https://www.budapestgyogyfurdoi.hu/viz-vilagnapja-palyazat).

 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk