Gastro Design Award 2017 – Melyik az ország legdizájnosabb hotele / étterme?

A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az éttermi és a szállodai vendéglátás arculatának, megjelenésének fontosságára. 

Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázati munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja – ezek versenyünk főbb szempontjai, amelyek alapján meghirdetjük idei GastroDesign versenyünket, amelyen hazai szállodák, éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, csárdák valamint szállodák kisebb-nagyobb vendéglátóegységei vehetnek részt.

A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az éttermi és a szállodai vendéglátás arculatának, megjelenésének fontosságára, a vendéglátó ipari kommunikációban alkalmazott vizuális, design és belsőépítészeti elemek minőségének kiemelt szerepére, és arra, hogy a vendégoldal területéről mennyire fontos és meghatározó az adott vendéglátóegység megjelenése.

Amiben idén más lesz ez a verseny, mint a korábban rendezettek: annyira sikeressé vált ez a programunk - amelyet a kezdetek óta, azaz négy éve a Turizmus Trend és Vendég & Hotel szaklap égisze alatt hirdetünk meg -, hogy híre ment külföldre, ezért a világon ismert és elismert, nemzetközi szakértőket hívhattunk idén a zsűri tagjai közé, akik a hazai szakmédia képviselőivel közösen bírálják majd el a beérkezett pályamunkákat. A pályázati időt meghosszabbítottuk, most kereken két hónap áll rendelkezésre a pályázóknak, hogy összeállítsák és beadhassák pályamunkáikat.

És idén először a Terv-Concept kategória indításával lehetőséget adunk fiatal, pályakezdő tervezőknek, belső építészeknek, designereknek, hogy bemutatkozzanak munkáikkal a nemzetközi és hazai zsűrinek, megismerjék a nevüket, első munkáikat, stílusukat.

Tavaly különben annyira jól sikerült az őszi díjátadó rendezvényünk, hogy idén sem adjuk alább: exkluzív körülmények közt rendezzük a gálavacsorával, zenés-táncos programmal egybekötött díjátadót.

Két főkategóriában várjuk a nevezéseket: Gastro és Szálloda témában. Ezeken belül alkategóriákat jelöltünk ki a belsőépítészet és a design területén. Részletes információ és versenykiírás a gastrodesignaward.hu honlapon.

Nevezési határidő: 2017.06.30.

A zsűri:

A zsűri elnöke:
- Varró Zoltán designer, belsőépítész, VarroDesign

A zsűri tagjai:

 Adele Gutman, USA, New York, Library Hotel Collection, Vice President
 Monica Ortiz, Mexikó, Rosewood Mayakoba Resort, Director
 David Mulin, Franciaország, St. Reggis Hotel Punta Mita, F ß B Director
 Kassitzky Attila, MTÜ, kommunikációs igazgató
 Katusák Péter, Dubaj, W Hotel Dubai, General Manager
 Martinkó József, Octogon építészeti magazin, vezető szerkesztő
 Pásztor Erika Katalina, epiteszforum.hu, főszerkesztő
 Bakody Katalin, magyarországi JAB Csoport, igazgató
 Ács Erzsébet, Lakberendezők Országos Szövetsége, elnök
 Krémer Julianna, PPH Média, művészeti vezető
 Szigeti Péter, PPH Media, tartalomfejlesztési vezető
 Vágó Ágnes, Vendég & Hotel, felelős szerkesztő


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.