hirdetés

GasztroFok – Kulináris körút Siófokon

A Balatonnál idén az őszi időszak újdonsága október végén, Siófokon a GasztroFok kulináris összefogás elindulása.

hirdetés

Az összefogás a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul Széplaktól-Sóstóig, Kilititől-Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat

Siófok / depositphotos.com
Siófok / depositphotos.com

 A kezdeményezés elindításával a városvezetés célja az egész éves Balaton szemlélet erősítése, a térségben kiemelkedő színvonalat nyújtó szolgáltatók közös megjelenése által kínálatuk élményszerűbb megismertetése és közös megjelenése, valamint Siófok feltűzése a régió gasztro-térképére.

A GasztroFok név arra utal, hogy az egész térségre kiterjed az összefogás, nemcsak Siófok belvárosára, tehát akár 20-30 km vonzáskörzeten belüli nívós helyek jobb megismertetése a távlati cél.

Az egész évben nyitva tartó neves szolgáltatók mellett a legjobb környékbeli szezonális vállalkozások is részt tudnak venni az őszi programokon úgy, hogy az egész évben nyitva tartó helyek befogadják őket a GasztroFok hétvégéken vendégként, ezzel is színesítve kínálatukat, illetve nyári terasz-hangulatot varázsolva az őszbe. A város által idén októberben elindított GasztroFok összefogás szakmai hátterét a Balatoni Kör és a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium garantálja hosszabb távon.

Első közös rendezvényünk október utolsó hétvégéjén lesz - GasztroFok – Kulináris körút Siófokon 2023. október 27-29. A kezdeményezés ideje alatt a Fő téren egy infóponton a Víztoronynál is megjelenik a GasztroFok brand és térképpel hostess magyarázza el az érdeklődőknek, hogy ez nem egy szokványos fesztivál, hanem jóval inkább gasztrotúra koncepció, mely révén élményszerűen be lehet járni a térség ikonikus és rejtett helyeit, végigkóstolva a hétvégére készült különleges étel-ital ajánlataikat. Október elejére áll össze a teljes GasztroFok térkép, akkor kiderül ki és milyen különleges gasztro akcióval készül október utolsó hétvégéjén, Siófokon és környékén. 

Az őszi GasztroFok hétvégével így Siófok különleges gasztronómiai programokkal is ünnepli 55 éves várossá válási jubileumát.

(forrás: GASZTROFOK)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk