hirdetés
hirdetés

Három hónapig ingyenszállással várják a digitális nomádokat Szardínián

Érdemes sietni, az első jelentkezők már be is  költöztek.

hirdetés

Az ingyenszállás feltételei közt szerepel, hogy digitális nomádként dolgoznia kell a jelentkezőknek. Viszont, abban az esetben, ha ezt valaki tudja vállalni, tényleg ingyen kap szállást az olasz szigeten.

Depositphotos
Depositphotos
 

Korábban a kis olasz városban mindössze 1 eurós áron ajánlottak fel a házakat a külföldieknek bizonyos kitételekkel. Az egyeurós házak híre az egész világot bejárta, a polgármester elmondása szerint nagyon sikeres volt a betelepítés. A korábbi programhoz hasonlóan a mostani is azt a célt szolgálja, hogy a rohamosan csökkenő lakosságú faluban visszahozzák az életet.

Az olasz falut, Ollolait a jobb munkalehetőségek miatt hagyták el a lakosok, mivel a zsúfolt tengerparti részektől távolabb esik. A falu lakossága 2250 főről 1300-ra csökkent. Ezt a létszámot szeretnék most feltölteni.

Az Ollolai önkormányzat által meghirdetett programban ingyenes tartózkodást biztosítanak azoknak a digitális nomádoknak, akik szívesen letelepednének pár hónapra a sziget kis településén. A programot azután indították el, hogy a faluban nagy sebességű internetet vezettek be, így megteremtették az ode érkezők munkájához szükséges feltételeket.

A programra összesen 20 ezer eurót, majdnem 7 millió 700 ezer forintot különítettek el.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk