hirdetés
hirdetés

Hongkong kiteheti a "megtelt" táblát

Megteltek Hongkong szállodái és turisztikai létesítményei, a szárazföldi Kínából 380 ezren lepték el a várost a holdújév első három napjában - jelentették a helyi lapok csütörtökön.

hirdetés

Míg a szórakoztató- és vendéglátóipar, a szállodások elégedettek a helyzettel, máris voltak, akik felvetették, a város teherbíró képességéhez igazítva korlátozni kellene a beutazó turisták számát. A zsúfoltság ugyanis határozottan nő, tavaly ebben az időszakban még "csak" 286 ezren látogattak a dél-kínai különleges közigazgatási övezetbe. A növekedés a kígyó évében 33 százalékos volt.

A jobb minőségű hotelekre egyre nagyobb az igény, a szabvány alatti, csapnivaló minőségű, de drága szállások helyett állítólag voltak, akik az elmúlt napokban inkább a turistabuszokban éjszakáztak.

Szerdán a hongkongi Ocean Park, ahol több tucat látványosság várja az érdeklődőket a nap egy részében kénytelen volt felfüggeszteni a jegyeladásokat, mert megtelt. A hivatalosan és biztonsággal kiadható 36 ezer jegy mindegyike elkelt.

A hongkongi Disneyland alig több mint 12 éves történelmének második legnagyobb forgalmát bonyolította.

Vu Szju-jing turisztikai szakember a hongkongi South China Morning Post című lapnak ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy a város még nem érte el befogadóképességének határát, ám a szervezésre, a csoportok százainak koordinációjára a jövőben jobban oda kell figyelni.

Hongkong egyik törvényhozója a jelenség kapcsán annyit jegyzett meg, hogy a szárazföldi kínaiak nemcsak vásárolni járnak át, hanem élvezni is szeretnék a város adta lehetőségeket. Hozzátette, a helyzetet szerinte is jobban kézben kell tartani.
Hongkongban az utóbbi időben az ott élők egy része többször is hangot adott elégedetlenségének, amiért a szárazföldről érkezettek ellepik a várost, és az elsősorban luxuscikkeket forgalmazó üzletek például reklámjaikkal kifejezetten a gazdag szárazföldi kuncsaftokra összpontosítottak. Voltak, akik a viselkedésüket kifogásolták.

A több éves gyakorlatot, a szülési turizmust, a városnak új törvényi szabályozással kellett leállítania, mert a hongkongi nők már-már kiszorultak a szülészetekről.
A szárazföldi kínaiak Hongkongba özönlése indulatos vitát gerjesztett, de a józan véleményt nyilvánítók úgy vélték, a város gazdaságának alapvetően jót tesz a világ legnagyobb piacának közelsége, az együttélést kölcsönös alkalmazkodással kell megoldani.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk