hirdetés
hirdetés

Hongkongé a világ eddigi legdrágább turisztikai kampánya?

Félmillió ingyen repülőjegyet oszt ki Hongkong külföldieknek, hogy fellendítse a koronavírus-járvány miatt lebénult turizmusát.

hirdetés

A "Hello Hongkong" kampány márciusban indul és körülbelül hat hónapig tart majd. A jegyek nagy részét, három hongkongi székhelyű légitársaság adja majd 225 millió dollár, mai árfolyamon 79 milliárd forint értékben - írja az Euronews.

"500 000 ingyenes repülőjegy várja a világ minden részéből Hongkongba érkező turistákat - mondta John Lee, Hongkong kormányzója. Ez valószínűleg a világ eddigi legnagyobb turisztikai kampánya".

Ingyenes repülőjegyeket lehet majd sorsoláson nyerni, de lesz egyet fizet kettőt vihet akció is. S nyáron további 80 000 repülőjegyet osztanak szét a hongkongi lakosok között is.

Depositphotos
Depositphotos


Hongkong 2019-ben a világjárvány kitörése előtt 56 millió látogatót fogadott, ami több mint hétszerese a lakosságának. A szigorú COVID-19 korlátozások azonban az elmúlt három évben távol tartották a látogatókat. 2022-ben 99%-al kevesebb turista látogatott Hongkongba, mint a járvány előtt.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk