hirdetés

Horvátországban harmadával bővül a turisztikai befektetések értéke

(MTI) - A horvát Turisztikai Minisztérium felmérése szerint az idegenforgalmi befektetések értéke Horvátországban az idén mintegy 1,5 milliárd kunára tehető (1 kuna 39 forint), ami 37 százalékkal haladja meg a tavalyit - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség az MTI-vel.

hirdetés

Az állami és magánbefektetések összege eléri az 1,1 milliárd kunát, de a kis- és középvállalkozások beruházásainak becsült értékét is beleszámítva mintegy 1,5 milliárd kunát fordítanak az idén Horvátországban turisztikai fejlesztésekre.
A legnagyobb mértékű befektetés a szállodaiparban várható, 28 hotelberuházásra összesen 885 millió kunát fordítanak, ami 49 százalékkal haladja meg a tavalyi összeget. A horvát megyék és települések, illetve idegenforgalmi szervezeteik együttesen 185 millió kunás idegenforgalmi célú fejlesztést terveznek.
Veljko Ostojic turisztikai miniszter úgy fogalmazott, a beruházások engedélyezésének tervezett könnyítése, az ágazatban alkalmazott általános forgalmi adó 2013-ban életbe lépő csökkentése, és az igénybe vehető hitellehetőségek tovább növelik a horvát turizmus versenyképességét. (MTI)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk