hirdetés
hirdetés

Így sújtja a rezsiválság az egri turizmust

Válságkezelő javaslatcsomagot állított össze az egri városvezetés, amelynek részeként bezárnák a legtöbbet fogyasztó városi intézmények épületeit – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám polgármester és Minczér Gábor alpolgármester - írja a hellovidek.hu.

hirdetés

Legnagyobb fogyasztók alatt egész pontosan az egri strandot, a Bitskey uszodát, a Gárdonyi és a Harlekin színházakat, valamint az EKMK épületeit, a Forrást és a Bartakovicsot érti.

Az elszabaduló energiaárak és a küszöbön álló válság miatt Mirkóczki Ádám és köre lakossági támogatásokkal segítené az egrieket. Ennek azonban ára van: ideiglenesen több városi létesítményt is be kellene zárni, írja az egriugyek.hu.

"Nem tudunk jobb megoldást ennél. A csőd borítékolható. De ha be kell csődölnünk, akkor csődöljünk be a legjobban: vagyis inkább a város csődöljön be, de a lakosokat mentesítsük a csődtől vagy a csődközeli helyzetektől" - mondta Mirkóczki Ádám.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

A Mirkóczki-féle javaslatcsomag értelmében:

    2023-ban az egri magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak elengednék az építési adó megfizetését;
    2022. szeptember 1-től december 31-ig minden önkormányzati bérlakás bérlőjét mentesítenék a bérleti díj fizetése alól;
    továbbá a fenti időszakban nem kellene bérleti díjat fizetnie az egri önkormányzat tulajdonában álló ingatlanokban működő vállalkozásoknak sem.

Mindez pedig kb. 200 millió forintos kiesést jelentene az önkormányzatnak.

"Számos vállalkozástól kaptunk olyan információkat, hogy szeretnék lehúzni a rolót, be fogják zárni üzleteiket, vendéglátóegységeiket, és valószínűleg szélnek eresztik a munkavállalóikat. Ettől a lépéstől azonban azt reméljük, hogy nem zárnak be, nem adják vissza a bérleményeiket, és szeretnénk hinni, hogy jónéhány munkahelyet megmentünk ezzel a lépéssel"- mondta Mirkóczki.

Ám vannak fájdalmasabb lépések is: ezt az összeget csak úgy tudjuk kitermelni, ha a legnagyobb fogyasztóinkat takaréklángra állítjuk, adott esetben lekapcsoljuk - mondta a polgármester. Ezután kifejtette, hogy a legnagyobb fogyasztók alatt egész pontosan az egri strandot, a Bitskey uszodát, a Gárdonyi és a Harlekin színházakat, valamint az EKMK épületeit, a Forrást és a Bartakovicsot érti.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk