hirdetés
hirdetés

Indulhatnak az amerikai utazások

A koronavírus-járvány kitörése óta az első nyereséges negyedévét zárta a Lufthansa a tisztított működési eredmény szintjén a harmadik negyedévben, köszönhetően az utazási korlátozások enyhítésének és a nyári szezonban látott erős keresletnek – derül ki a légitársaság gyorsjelentéséből. A menedzsment bizakodó, az üzleti utazások is beindultak és jövő héttől az Egyesült Államok megnyitja határait az európai utazók előtt.

hirdetés

2021. harmadik negyedévének főbb számai:

    2021. harmadik negyedévében a kapacitások (utaskilométerben mérve) 50 százalékkal maradtak el az utolsó válság előtti év, 2019. azonos negyedévétől, a második negyedévhez viszonyítva viszont duplázódtak.
    A Lufthansa Csoport összesen 19,6 millió utast szállított idén júliustól szeptember végéig, ami a 2019 harmadik negyedévének 46 százalékát érte el.
    A férőhely-kihasználtság 68,8 százalék volt, 17,4 százalékponttal magasabb, mint a második negyedévben, a két évvel ezelőtti szinthez képest viszont 17,5 százalékponttal alacsonyabb.
    5,2 milliárd eurós nettó árbevétellel zárta 2021. harmadik negyedévét a Lufthansa, ami közel a duplája a 2020 harmadik negyedévi értéknek, az elemzői várakozásoktól viszont elmaradt, a konszenzus szerint ugyanis 5,5 milliárd eurós bevételt vártak a piacok.
    A tisztított működési eredmény pozitív lett, 17 millió eurót ért el, szemben a 2020. harmadik negyedévi 1,3 milliárd eurós veszteséggel. Ez kellemes meglepetést okozott, az elemzők ugyanis 33 millió eurós veszteséget vártak. A reorganizációs költségeket nem tartalmazó működési eredmény pedig 272 millió euróra rúgott.
    A nettó eredmény 72 millió eurós veszteség lett 2021. harmadik negyedévében, de ez is jelentős javulás az egy évvel ezelőtti szintről, amikor is 2 milliárd eurós volt a veszteség.
    Hosszú idő után újra készpénzt tudott termelni a légitársaság, annak ellenére, hogy Lufthansa Technikre vonatkozó halasztott adót kellett fizetnie a légitársaságnak - derül ki a gyorsjelentésből. A szabad cash flow 13 millió euróra rúgott a 2021. július-szeptemberi negyedévben - írja a Portfolio.hu.A menedzsment a folyó negyedévre pozitív EBITDA-val számol és közölte, hogy az új foglalások jelenleg a 2019-es szint 80 százalékát érik el. Az üzleti utazások is elkezdtek fellendülni és erős a kereslet a hosszú távú járatok iránt, például az Egyesült Államokba, amely a jövő héten nyitja meg határait az európai utasok előtt.

A negyedéves gyorsjelentésre 5 százalékot emelkedett a Lufthansa árfolyama a ma reggeli kereskedésben, de még így is közel 43 százalékos a mínusz az év eleje óta. 

(forrás: portfolio.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk