hirdetés
hirdetés

Ismerd meg a világ legmenőbb anime helyeit!

Te is rajongsz az animékért? Nem csoda, hiszen napjainkban egyre nagyobb teret hódít az animeőrület, világszerte mind többen szeretnék közelről is megcsodálni a japán rajzfilmek elképesztő világát. Azoknak, akik erre adnák a fejüket, megmutatjuk, melyik anime zarándokhelyeket érdemes mindenképpen felkeresni.

hirdetés

Az anime őshazája Japán, éppen ezért talán senkit sem lep meg az a tény, hogy a világ legmenőbb anime helyszínei mind a felkelő nap országában találhatók. Ez ugyanakkor véletlenül se vegye el a kedvünk, hiszen manapság már nem csak könnyen, de pénztárcabarát módon is eljuthatunk Japánba. Ráadásul a tengernyi élmény, amit ott találunk, bőven kárpótol minket azért, hogy ilyen messzire kellett utaznunk. Ha pedig rászántuk magunkat a kalandra, mindenképpen Tokiót vegyük célba, ugyanis kétségkívül a japán főváros rejti a világ legizgalmasabb anime helyszíneit, és itt találhatóak a legváltozatosabb programok is.

Akihabara, az elektromos város

Akihabara Tokió egyik legnépszerűbb és legforgalmasabb városrésze, amelyet az utóbbi évtizedekben mindenki csak elektromos városként, vagy anime negyedként emleget. Becenevei nem akármiért ragadtak rá: mára nem csak a főváros elektronikai bevásárlóközpontjának szerepét tölti be, de az otakuk (anime és manga rajongók) kulturális központjaként is funkcionál. A tengernyi anime, képregény és videojáték bolt mellett itt találjuk például a híres Maid Cafékat - ahol szobalánynak öltözött kedves felszolgálók beszélgetnek és fotózkodnak velünk -, és a Tokyo Anime Centert is, ahol az életnagyságú anime szobrok mellett kiállítások és előadások egész sora vár minket. Nem csoda hát, hogy az Akihabara negyed szinte minden anime rajongó bakancslistáján első helyen szerepel.

Akihabara
Akihabara

A magyarok legkedveltebb animés célpontjai

A Japánspecialista utazási iroda közelmúltban végzett felmérése alapján a magyar anime rajongók a Ghibli Múzeumba, valamint a J-World szórakoztatóközpontba látogatnának el a legszívesebben. Mindkét helyszín Tokió legkeresettebb célpontjai közé tartozik, nagyon jó okkal. A J-Word az ország egyik legismertebb videójáték-gyártó vállalatának szórakoztatóközpontja, amelyben garantáltan elveszhetünk egy napra a megszámlálhatatlan animés interaktív játék, kiállítás, díszlet és videojáték rengetegében. A Ghibli Múzeum szintén nem hagyja pihenni érzékeinket egy pillanatra sem. A „japán Walt Disney”-ként emlegetett Miyazaki Hayao filmrendező által alapított múzeumban a kiállított anime ereklyék, valamint kisfilmek minden rajongót elrepítenek a japán rajzfilmek egyedülálló világába. Annak pedig, aki az AnimeConok érdekelnek, feltétlenül érdemes ellátogatnia az „Anime Japan 2016” rendezvényre, amely március végén anime kánaánná változtatja Tokiót.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk