Ismét a régi pompájában tündököl a Sirha Lyon

A tavalyi, meglehetősen visszafogott rendezés után idén januárban ismét a megszokott időpontban, óriási, tolongó tömeg kíséretében, közel 200 ezer nm2-nyi kiállítói területen, több mint 4 ezer kiállító részvételével tartják az FMCG-szektor és a Horeca-ágazat egyik legmeghatározóbb szakmai rendezvényét. Exkluzív tudósítás a helyszínről.

Folyamatosan hömpölygő, hatalmas tömeg, mindenütt kóstoltatás a standokon: a Sirha Lyon a Covidot követően végre visszatért a "rendes kerékvágásba", és a megszokott hangulatos, vérpezsdítő, élő, vibráló, pulzáló szakmai nagyrendezvény arcát mutatja, mondja a helyszínről az esemény kapcsán Bősze Ákos, a magyarországi METRO Nagykereskedelem HoReCa Üzletágfejlesztési vezetője. 

 

Bár a nagyrendezvényt megelőző napokban Franciaország hírnevét némileg megtépázta az országos sztrájkokról szóló híradások, amelyek természetesen Lyon városát is érintették, azonban, mint alkalmi tudósítónktól hallhattuk, szerencsére ez a nehezítő körülmény nem játszott semilyen szerepet a vasárnap és hétfőn zajló szakácsrendezvény, a Bocuse d'Or világbajnoki döntőre érkező magyar csapat esetében. Minden csomagjuk rendben megérkezett, és az alapanyagokat, felszereléseket szállító teherautó is időben megjött a verseny helyszínére. Ráadásul, a hétfői versenynapra készülő magyaroknak csak egy-két apróságot kell csupán beszerezniük a helyszínen, annyira alaposan becsomagoltak mindent, és felkészültek a világviadalra, hogy most szinte a Buddha nyugalmával figyelik a történéseket.

Például a Sirha kiállítás METRO strandján is fesztelenül, stressz nélkül beszélgettek a szombati, 16 órakor tartott nemzetközi megnyitó alkalmával a többi csapat tagjaival, és közösen latolgatták az esélyeket.

A nagyon jó hangulatban zajlott nyitóesemény kapcsán a magyarok esélyeiről természetesen mi is megkérdeztük alkalmi tudósítónkat, Bősze Ákost, aki a következőket válaszolta: "Nehéz lenne előre megmondani, hogy ki nyeri az idei világbajnoki címet. Az biztos, hogy a skandinávok ismét uralni fogják a mezőnyt, viszont ahogy látom, a franciákat képviselő fiatal szakácslány is nagy dobásra készül, őt sem lehet figyelmen kívül hagyni. Én az első háromba joggal várnám akár a japán vagy az amerikai versenyzőt is. És ne feledkezzünk el az észt csapatról sem, szerintem ők is okozhatnak meglepetést!"

A tradíció, a hagyomány és az esemény alapítója kapcsán a METRO standján tartott megnyitó alkalmával ott volt, és természetesen a verseny mindkét napján jelen lesz Jerome Bocuse, akinek édesapja alapította a világ legfontosabb szakácsversenyét, és családja számára szintén kihagyhatatlan ez az örökség, folytatják ezt a szép és világra szóló és meghatározó hagyományt. 

Egy biztos, vasárnap már felharsannak a kürtök, trombiták, és minden lehetséges módon támogatják és buzdítják majd a versenyzőket honfitársaik - ahogy ez már szintén hagyomány. Első nap a norvégok, japánok, svédek verseny munkáira kell nagyon odafigyelni, mondja Bősze Ákos, második nap reggel pedig másodikként kezdenek majd a mieink, akkor pedig szintén elkel a szurkolás. 

Forrás: METRO / Turizmus Online


Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.