Ismét kávéillat lepi el a Millenárist

Egy év kihagyás után, április 9-10-én ismét a Millenárison zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizenkettedik KávéBár Bazár. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolgathatnak harminc kiállító termékeiből - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

A világ legjobb termőterületeiről érkező különleges kávékból készülnek az espressók, filterkávék és különféle tejes italok. Egyre több standon lehet prémium kávékapszulákat is kipróbálni, sőt, forradalminak számító tejhabosítógépet is tesztelhet most a közönség. A kávés szakma színe-java felvonul az eseményen, és olyan exkluzív kávégépek is felbukkannak a standokon, melyek ára a középkategóriás autókéval vetekszik.


Kávék, borok és báritalok a világ legjobb területeiről
Spanyolországból és Belgiumból is érkezik nyerskávé-kereskedő, különleges arabica és fine robusta cuppingokkal készülve a kávérajongóknak. A kávé jövője, a hazai piac helyzete, a nemzetközi trendek és a válsághelyzetek kezelése is a szakmai kerekasztal-beszélgetések fontos kérdései közé tartoznak majd. A kávék mellett borok, báritalok és rengeteg program is vár a látogatókra. Hazai és külföldi borászatok termékei, prémium párlatok, koktélok és sörök kortyolgatása is a belépőbe tartozik Budapest legnagyobb kávébárjában. Az ingyenes kóstolók mellett pedig számos izgalmas tételt lehet megvásárolni az új-zélandi sauvignon blanc-ok, argentin malbecek, vagy olasz primitivók választékából. A hidratálás mindig fontos egy ilyen eseményen, ezért a tisztított víz szintén grátisz szolgáltatás a Bazáron. A szervezők évek óta igyekeznek környezettudatos megoldásokat alkalmazni, így idén ismét a Boomerang Cupshare újrahasznosított kávéspoharait kapja minden vendég érkezéskor a karszalagja mellé.


A kóstolás mellett versenyek és mesterkurzusok a hétvégén
A két nap során számos kísérőesemény zajlik a Millenáris csupaüveg D csarnokában. Szombaton rendezik a filterkávésok országos versenyét, a Brew Blend Challenge bajnokságot, valamint vezetett kóstolókat és szakmai workshopokat is találunk a programválasztékban. Téma lesz például a bean to bar csokoládék világa, ahol a terroir éppúgy fontos, mint a borok esetében – és ebből szó szerint is ízelítőt kapunk. De megismerkedhetünk a legújabb sörpiaci trendekkel – persze pohárral a kézben, akárcsak az új-zélandi borvilág néhány kiemelt szereplőjével, vasárnap pedig japán és kínai zöld teák kóstolója lesz a MeetUp teremben. A kávéínyencek számára pedig kihagyhatatlan cuppingokkal indul a vasárnap, utána lazításként KávéBár Rum Session zajlik előadásokkal és természetesen kóstolókkal. A kiállítói standoknál szintén szerveződnek programok, lesz például hagyományos etióp kávékészítési ceremónia mindkét napon, pálinkák és ginek bemutatója, valamint számos akcióval is készülnek a cégek azoknak, akik bevásárolnának otthonra.

A nagyközönség és a szakma számára egyaránt izgalmas hétvégi esemény 10:00-18:00 között tart nyitva, s az indusztriális csarnok tereit betölti majd a kávéillat. A bejárat mellett kávé piaggio és frissítő espresso tonik fogadja a látogatókat. Az esemény karszalagjával lehet ingyenesen kóstolgatni a standoknál, és jó idő esetén érdemes kávé-piknikezni Budapest egyik legjobb parkjában, a helyszínt adó Millenárison.


KIÁLLÍTÓK:
KÁVÉ: ALPRO, Awaken, BÁNYAI, Caffé Diemme, Coffee Lenoa, Cracker Jack Coffee Roasters, Ethicoffee, Goosebumps, Impresso Coffee Lab, Kávétársaság, KTRL coffee roastery, La Marzocco, Molnár Barista Coffee, MYPOD, Roastopus, Sanremo Coffee Machines, Steamhouse, Sucafina, Xorxios

BOR/PÁRLAT
AB OVO, Agárdi Bar, Eldorado- Koktélbolt, Final Cocktail, Liquid Gold Bar

GASZTRO
Chococard, Stelázsi, Va Bene Pizza

VÍZ/ALKOHOLMENTES ITALOK
BWT Hungária, Mayer Szörp, Dilmah Tea, D&B-BigBen Teaház

ESZKÖZ
Boomerang Cupshare, PlaccON

További információk: www.kavebar.hu  


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.