hirdetés

Itt az Év Szállodája 2018 díjazottjainak listája

Angol minta alapján, mindenki nyertes, aki pályázott, de az igazi díjazottak közül az alsópáhokiak vitték el március 8-án, a Hilton Budapestben megtartott gálaesten a pálmát "gólörömükkel", amikor meghallották, hogy győztek.

hirdetés

Ötödik alkalommal ítélte oda a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az “Év Szállodája” címet - a tavalyi évet kihagyták a szervezők, mert nem érkezett elég pályázat - amelynek során öt kategóriában pályázhattak a magyarországi hotelek. A 2018. évi pályázatkiírásra azonban, szerencsére, már elegendő számban, 21 hoteltől érkezett pályázat. Bár, ezt elmondhatjuk, elég időigényes ez a pályázati kiírás, sok időt vesz el a valódi munkától a hotelekben, és nyilván ez a fő magyarázata annak, hogy nem érkezett a 2017-es pályázati kiírásra elegendő számban jelentkező.

A változtatás szele a pályázati kiírásban

Mint a díjátadó gálaest kezdetén, köszöntőjében Flesch Tamás, az MSZÉSZ elnöke elmondta, az 5 tagú szakmai zsűri kizárólag objektív feltételek alapján döntött, és elég nehéz dolguk volt, hogy a benyújtott pályázók közül egyetlen győztest válasszanak ki, mert erős volt a mezőny.

Flesch Tamás MSZÉSZ elnök (jobbra) és Kovács Balázs Danubius-vezér, a Danubius volt a házigazdája az idei rangos programnak
Flesch Tamás MSZÉSZ elnök (jobbra) és Kovács Balázs Danubius-vezér, a Danubius volt a házigazdája az idei rangos programnak

Kopócsy Andrea, a verseny zsűrijének elnökeként ehhez hozzátette, valójában mindenki győztesnek számít, aki 2018-ban pályázott, azonkívül elmondta, a 2019. március 20-ra összehívott MSZÉSZ Tavaszi Közgyűlésnek nyilván egyik fontos témája lesz, hogy a bonyolult, és sok-sok időt rabló pályázati kiíráson változtassanak, átalakítsák, és hogy ezt elfogadja majd a tagság, és életbe lépjenek a módosítások. Valamint tőle hallhattuk, hogy az ötlet angol minta alapján született.

Farkas Dávid (MTÜ) a mikrofonnál, a zenét a gálán a Lugosi Band szolgáltatta
Farkas Dávid (MTÜ) a mikrofonnál, a zenét a gálán a Lugosi Band szolgáltatta

Farkas Dávid, az MTÜ vezérigazgató-helyettese, a pályázat társszervezőinek nevében szintén köszöntötte a jelen lévő pályázókat, rövid beszédében kiemelte, hogy a hazai szállodaipar hírneve milyen sokat jelent hazánk megítélésében, valamint a minőségi szolgáltatások fontosságát emelte ki. Végül, a szakmai zsűri tagjaként, ismertette az elbírálás fő szempontjait. Amelyek közül pontozták a vendégelégedettségi mutatókat, a piaci teljesítményt, a Hotelstars Union elvárásai is számítottak.

Szakképzett munkaerő problémák, motivációban, innovációban azonban nincs hiány

Majd - ez külön öröm a Nemzetközi Nőnap alkalmával tartott gálán - ismét a zsűri elnökasszonya léphetett a pulpitusra, aki részletesen ismertette, hogy mi alapján pontoztak ítésztársaival, és mi képezte a maximálisan elérhető 100 pont tartalmát. Figyelték (és pontozták) az elmúlt két évben az adott ház teljesítményét, teljesítményének alakulását. Komoly és alapos mystery shopping zajlott minden pályázónál, amikor a magát fel nem fedő teszter a szolgáltatás minőségét vizsgálta valós élethelyzetben. A humán erőforrást is nézték és pontozták, a különféle kreatív formákat, innovációs eszközöket és azok megvalósulását a napi üzemeltetés során. Valamint a szálloda felelősségvállalása is sokat nyomot a latba - ez is hozott pontot a konyhára a pályázóknál.

A nyertesek kihirdetése és a fogásokra való várakozás köben azért alakult a hangulat a Moments csapatánál
A nyertesek kihirdetése és a fogásokra való várakozás köben azért alakult a hangulat a Moments csapatánál

És akkor most lássuk a medvét!

Azaz a köszöntők és tájékoztatók után a mintegy 240 fős vendégsereg előtt kihirdették először a különdíjasokat, majd a kategóriák győzteseit, akik 2018-ban a következők.

Különdíjasok:

A szolgáltatások minőségi különdíját a Bo18 Hotel kapta.

Innováció területen a Four Points by Sheraton Kecskemétnek ítélték oda ezt a különdíjat

Legjobb személyzeti politika 2018: Aquaworld Resort Budapest.

Legjobb CSR program: Hilton Budapest.

Főnix díj: Elixír Hotel Mórahalom.

2018-ban az Év tematikus szállodája a Bambara Hotel lett, Felsőtárkányban.

A különböző kategóriák győztesei pedig a következők:

A 3 csillagosok közül a győztes a Casati Hotel Budapest.

A 4 csillagosok között 2018-ban a budapesti Bo33 Hotelt díjazták.

Vidéken az Év Szállodája 4 csillagos kategóriában az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, ahol látszott, hogy tökéletes a csapat, és nagy az öröm, mert hatalmas üdvrivalgással érkeztek a színpadra, és rommá szelfizték magukat.

Budapesten ugyanezt az előkelő címet a Hotel Moments Budapest nyerte el.

5 csillagos kategóriában pedig 2018-ban a nyertes, vagyis az Év Szállodája az Aria Hotel Budapest lett. Akik egyébként még a gálaest alatt, örömükben, sajtóközleményt adtak ki az elismerésről.

2018 Év Szállodája díj győztesei körében nagy az öröm
2018 Év Szállodája díj győztesei körében nagy az öröm

Gratulálunk mi is a győzteseknek, és reméljük, eléri célját a szervezők törekvése: az idei kiírás alkalmával még többen pályáznak majd, és szoros versenyben újabb, nagyszerű győzteseket ünnepelhet a szakma a 2020-as díjkiosztó gála alkalmával.

2018 Év Szállodája győztesei az emelvényen
2018 Év Szállodája győztesei az emelvényen

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmusonline.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk