hirdetés

Izgalmas koncepció az idei Gourmet Fesztiválon

Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja idén a Gourmet Fesztivál. Amelynek június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet, és témája ezúttal az „Új generáció”.

 

hirdetés

A szervezők közleménye szerint idén sem konkrét ételre vagy alapanyagra fókuszál a fesztivál, hanem ezúttal a fiatalok kerülnek a középpontba és velük együtt a megújulás, az újdonságok, legyen szó új trendekről, technológiákról, alapanyagokról vagy akár stílusról.

“Tavaly az “Örökség” témáját jártuk körül, idén a jövőre fókuszálunk, hiszen jól látható már egy új generáció, legyenek akár séfek, cukrászok, baristák vagy bartenderek, akik fiatal koruk ellenére rendkívül magas színvonalon képviselik szakmájukat”, mondta Nemes Richárd, a rendezvénysorozat főszervezője.

 

Aki számít a feltörekvő, új generációban - mind ott lesz

Az idei fesztiválon az új generációt többek között olyan fiatal szakemberek képviselik, mint Béres Anett, aki autodidakta cukrászból a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje lett, Csillag Richárd a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, Huszár Mátyás, aki a Balaton északi partjának “legizgalmasabb új nyitásaként” emlegetett füredi Vasüzletszemtelenül fiatal csapatát vezeti, Makai Edina, a Michelin-csillagos Salt étterem séf-helyettese.

Ott lesz a már sokszor bizonyított MÁK séfje, Mizsei János, aki tavaly elnyerte a The Michelin Guide “Év Fiatal Séfje” díját, és Tóth Pál, a szegedi Alabárdos merész és ambiciózus séfje, aki ma már saját szakácskönyvet is jegyez.

A fesztivál közönsége találkozhat majd Wossala Rozina, vendéglátós - író - műsorvezetővel is, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart workshopot a tanulni vágyó ínyenceknek.

Minden további információ: ITT

 

(forrás: presspresso.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk