Járt már lakosztályétteremben?

Számos borász kiállító mellett sörkóstoló, sajtkurzus, borvacsora, Lakosztályétterem és kettős Sunday brunch várja a VI. Márton-napi Borfesztivál látogatóit csütörtöktől vasárnapig a budapesti Hotel Gellértben.

Idén Szent Mártont, az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, valamint a gasztronómia védőszentjeit idézi meg a rendezvénysorozat: mások mellett a cseh sörök, a szakácsok, pincérek, az érlelt sajtok és a szőlőművesek védőszentjeinek mítosza ihlette a borfesztivál programjait.

Csütörtökön a februári Indoor Sörfesztivál beharangozójaként húsz kézműves sört lehet kóstolni a Gellért Sörözőben sörkorcsolyák kíséretében. Pénteken a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a boros kiállítók, míg szombatra a Bortársaság hívta meg a válogatott borászatokat, a gasztro kiállítók között pedig ott lesz a Lakatos Műhely, a Steamboo, a Bükki Sajt és a Zing Burger. Szirbek István művészettörténésszel bortörténeti, Katona Csaba történésszel sörtörténeti túrán vehetnek részt az érdeklődők, bebarangolva a szálloda lakosztályait.

Mautner Zsófia és Fűszeres Eszter lesznek a pénteki és szombati borvacsorák háziasszonyai, a főszereplők pedig az ország csúcséttermeinek képviselői, többek között a Gerbeaud, a Kistücsök, a Salon, a Tanti és a Gellért Söröző részvételével, míg Vajda Pierre étteremkritikus sajtkurzust moderál. Pénteken és szombaton megnyílik a Gellértben a Lakosztályétterem, amely kiváló keretet ad Pesti István Michelin-csillagos séf és a French Wine Society Champagne Master képzésén végzett pezsgőszakértő, Túróczi Anett hatfogásos Champagne-vacsoraestjének.

A Márton-napi Borfesztivált először zárja kettős Sunday brunch, melynek során a műfaj legjobb budapesti éttermei - a Paris Budapest, az Araz, a Hilton, a Gundel, a Manna és a Panoráma - képviseltetik magukat, sőt a Gellért Sörözőben ott lesznek Budapest legjobb kifőzdéi is. A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk a www.borfesztivalgellert.hu honlapon találhatók.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?