hirdetés
hirdetés

Balaton: jó forgalmat várnak az északi part szállodái

Ahány ház, annyiféle a tapasztalat a várható forgalomról az ünnepek előtt. Többnyire abban egységesek a beszámolók hogy a korábbi idegenkedés már a múlté, az utóbbi években megnőtt a szállodában karácsonyozni akarók száma.

hirdetés

A balatonalmádi Ramada Balaton Hotelben a karácsonyi vendégek 90 százaléka belföldi lesz. A többiek főleg Bécsből érkeznek. A két ünnep közötti foglalásokban visszaesést tapasztaltak a korábbi években tapasztaltakhoz képest. Ebben szerepet játszat a nem igazán bíztató eplényi hóhelyzet. A közeli bakonyi sípálya a korábbi években komoly vendégcsalogató szerepet töltött be az almádi szállodánál is, mondta, Bálint Róbert rezervációs igazgató. Abban bíznak, hogy az idén sem lesz másképp. Mivel a szilveszteri vendégek többsége Németországból várható, az esti gálaműsort az élőzene mellett egy bűvész egész estés, akár az asztaltársaságokat külön-külön is szórakoztató programjára építik. Így elkerülik azokat a nyelvi nehézségeket, amit egy magyarul zajló program okozhatna.

Összességében

a karácsonyi ünnepek alatt erős félházra számítanak. A két ünnep közötti időszakban az előzetes adatok szerint hasonló lehet a helyzet, de a talán változó hóhelyzet, illetve az egyre későbbre tolódó foglalások miatt ebben még javulást várnak. Szilveszterkor teltházat remélnek. A veszprémi Betekints Hotelben szinte kizárólag belföldi vendégekre számítanak. A karácsonyi, két ünnep közötti időszakban normál árakkal dolgoznak, inkább bővített szolgáltatásokkal, az ünnepekhez igazított menüvel, kisebb ajándékokkal próbálják magukhoz csábítani a vendégeket. Szilveszterkor is csak a gálavacsora és a kapcsolódó táncos mulatság miatt kérnek többet a megszokott áraknál. Tupcsia Péter gazdasági vezető szerint a főváros kiemelkedik a küldő helyek közül, de szinte az ország minden részéből érkeznek vendégek. Az ünnepi időszakra átlagosan ötven százalékos foglaltságra számítanak.

Nagyon jó ünnepi forgalomban

bíznak a balatonfüredi Anna Grand Hotelben, tudtuk meg Cserép Bélától. Szentestén még visszafogottabb, várhatóan ötven százalékos töltöttségre számítanak, de már az ünnep első napjától gyors emelkedés indul, és teltház lesz egészen újév napjáig, mondta az igazgató. Cserép Béla is úgy látja, hogy az utóbbi években megnőtt a szállodákban karácsonyozók száma. Hozzájuk ilyenkor a megszokottnál többen utaznak gyermekekkel együtt. A vendégek 90 százaléka náluk is belföldi lesz, a külföldiek is egyénileg érkeznek. A többség három éjszakát tölt a szállodában. Kiemelt időszakra érvényes árat a két ünnep között kérnek, egyébként a szezonális normál tarifával működnek.

Antal Fülöp
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk