hirdetés

Jókuti szerint jól alakulhat itthon a Michelin-csillag osztás

A Világevő bloggere körbenézett csúcsgasztro-fronton, és megállapította: hamarosan idehaza új Michelin-csillag várható.

hirdetés

A hazai csúcsgasztronómia képviselői nyilatkoztak Jókuti Andrásnak a várakozásaikról. Lesz-e szerintük új csillagos étterem, ünnepelhetünk-e esetleg 2-, vagy 3-csillagost is a budapesti díjátadó gálán március 26-án? Ugyanis március 26-án Budapesten rendezik meg a világ egyik legnagyobb presztízsű étteremkalauzának, a Michelin Kalauznak a 2018-as Michelin Main Cities of Europe című kiadványának bemutatóját. Ez a kiadvány tartalmazza Budapest ajánlott éttermeit is, így ezen az eseményen derül majd ki az is, hogy mely magyar éttermek részesülnek Michelin-csillagban.

Jelenleg összesen 4 csillagos éttermünk van (Costes, Onyx, Borkonyha, Costes Downtown), a blogger megkérdezte a hazai csúcsgasztronómia legnevesebb képviselőit (többek közt a csillagos éttermek képviselőit is), várnak-e változást ezen a téren.

Íme a körkérdés legfontosabb eredményei.

A hazai csúcsszakértők egyöntetű véleménye szerint garantáltan lesz új csillagos étterem itthon a 2018-as kiadványban.

Azzal kapcsolatban viszont már megoszlanak a vélemények, hogy hány új csillagos étterem lehet, illetve ki, vagy kik is lesznek ezek. Még a legpesszimistábbak szerint sem fog csökkenni a csillagosok száma (ők tehát arra számítanak, hogy valaki csillagot veszít majd), de mindenki más a csillagos éttermek számának növekedésére számít.

 A válaszadók közül senki sem számít arra, hogy a létező legmagasabb díjat, 3 Michelin-csillagot kapjon valaki itthon, 30 százalékuk viszont számít egy 2-csillagosra. 

A szakma várakozása szerint a Babel lesz az új csillagos! (séf: Veres István) lesz csillagos. A második fő esélyes a St. Andrea Wine & Gourmet Bar, (séf: Barna Ádám) akitől a válaszadók 40 százaléka számít csillagra.

A további esélyesek: MÁK, Arany Kaviár,  Fáma, Stand25, Baraka, Salon, Tama két Michelin-csillagra esélyesnek a teljes budapesti mezőnyből mindössze két éttermet tudnak elképzelni a válaszadók: az elsőként itthon csillagotszerző Costes-t, és a másodikként itthon csillagot szerző Onyxot.  

A vidéki lehetséges “csillagosok” listája a szakértők szerint: Platán (Tata) Kistücsök (Balatonszemes) Anyukám mondta (Encs) Gusteau (Mád), Macok, (Eger). 

Még további info: vilagevo.hu

(forrás: Világevő)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk