Jókuti szerint jól alakulhat itthon a Michelin-csillag osztás

A Világevő bloggere körbenézett csúcsgasztro-fronton, és megállapította: hamarosan idehaza új Michelin-csillag várható.

A hazai csúcsgasztronómia képviselői nyilatkoztak Jókuti Andrásnak a várakozásaikról. Lesz-e szerintük új csillagos étterem, ünnepelhetünk-e esetleg 2-, vagy 3-csillagost is a budapesti díjátadó gálán március 26-án? Ugyanis március 26-án Budapesten rendezik meg a világ egyik legnagyobb presztízsű étteremkalauzának, a Michelin Kalauznak a 2018-as Michelin Main Cities of Europe című kiadványának bemutatóját. Ez a kiadvány tartalmazza Budapest ajánlott éttermeit is, így ezen az eseményen derül majd ki az is, hogy mely magyar éttermek részesülnek Michelin-csillagban.

Jelenleg összesen 4 csillagos éttermünk van (Costes, Onyx, Borkonyha, Costes Downtown), a blogger megkérdezte a hazai csúcsgasztronómia legnevesebb képviselőit (többek közt a csillagos éttermek képviselőit is), várnak-e változást ezen a téren.

Íme a körkérdés legfontosabb eredményei.

A hazai csúcsszakértők egyöntetű véleménye szerint garantáltan lesz új csillagos étterem itthon a 2018-as kiadványban.

Azzal kapcsolatban viszont már megoszlanak a vélemények, hogy hány új csillagos étterem lehet, illetve ki, vagy kik is lesznek ezek. Még a legpesszimistábbak szerint sem fog csökkenni a csillagosok száma (ők tehát arra számítanak, hogy valaki csillagot veszít majd), de mindenki más a csillagos éttermek számának növekedésére számít.

 A válaszadók közül senki sem számít arra, hogy a létező legmagasabb díjat, 3 Michelin-csillagot kapjon valaki itthon, 30 százalékuk viszont számít egy 2-csillagosra. 

A szakma várakozása szerint a Babel lesz az új csillagos! (séf: Veres István) lesz csillagos. A második fő esélyes a St. Andrea Wine & Gourmet Bar, (séf: Barna Ádám) akitől a válaszadók 40 százaléka számít csillagra.

A további esélyesek: MÁK, Arany Kaviár,  Fáma, Stand25, Baraka, Salon, Tama két Michelin-csillagra esélyesnek a teljes budapesti mezőnyből mindössze két éttermet tudnak elképzelni a válaszadók: az elsőként itthon csillagotszerző Costes-t, és a másodikként itthon csillagot szerző Onyxot.  

A vidéki lehetséges “csillagosok” listája a szakértők szerint: Platán (Tata) Kistücsök (Balatonszemes) Anyukám mondta (Encs) Gusteau (Mád), Macok, (Eger). 

Még további info: vilagevo.hu

Forrás: Világevő


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?