hirdetés
hirdetés

Kalandozó ínyenceknek

Az Olasz Kereskedelmi Kamara magyarországi képviselete, és az Itália Excellence által megrendezett „Salento Napsugarai”című rendezvény Salento félsziget termékeit és szépséges tájait népszerűsítette. 

hirdetés

Salento az itáliai csizma „sarka”, telve látni- és ennivaló ínyencségekkel. Bari kikötővároshoz hetente kétszer indul repülőjárat Budapestről, tájékoztatott Ivana Riso, és innen könnyen bejárható a félsziget minden csücske. Tengerbe nyúló félszigetként Salento gyakran volt kitéve rablótámadásoknak, ennek emlékét őrzik a táj jellegzetességét adó középkori őrtornyok. A török hajóhadat leverő lepantói ütközet után már további pusztításoknak nem kitett, egységes barokk stílusú városmag született Lecce-ben, mely hamarosan Világörökség lesz. A csipkés paloták és templomok abból a szép fehér mészkőből épültek, mely ma is keresett építőanyag, sőt finomművű ékszereket is készítenek belőle. Az őrtornyokból meg a masszív, középkori udvarházakból pedig turistafogadó szállásokat alakítottak ki.

Az olajfaligetek, a paradicsom, és búzaföldek, a szőlőültetvények kiváló termékei többlet vonzerőt jelentenek a nem hétköznapi szállásokon – mint a Masseria Appidé 17. századi udvarházában - töltött nyaraláshoz. A félszigeten mindenhol könnyen elérhető közelségben találhatók a tengeri strandok, a műemlék városok, és sűrűn találkozni Salento népi hangszerének, a csörgődobnak (tamburello) mestereivel is. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai