hirdetés
hirdetés

Karintia, Ausztria téli napozóterasza

Hó és nap, ez a legdélibb osztrák tartomány adu ásza, derült ki a Kärnten Werbung budapesti sajtótájékoztatóján, melyen téli ajánlataikra hívták fel a figyelmet. 

hirdetés

A tartomány 14 kisrégiójában a tavalyi nyári szezonban majd 9 millió, a 2011 végétől számított elmúlt téli szezonban 3,4 millió vendégéjszakát regisztráltak. A magyar turisták Villach környékét és a Nassfeld - Hermagor síterepet különösen kedvelik. Plusz pont, hogy a három ország határán lévő területről Olaszország és Szlovénia is könnyen elérhető.

A 31 hóbiztos sípálya és az átlagnál 100 órával több napsütéses órák száma a téli életörömök terepévé teszi Karintiát. A kedvező árú ajánlatokkal elsősorban a családokra fókuszálnak. Például a Familien-Euro csomagban Bad Kleinkirchenben a 12 éven aluli gyermekek 1 euróért sielhetnek. Nassfeldben az elő és utószezonban 3 év alatt minden szolgáltatás ingyenes, e fölött 15 éves korig fél áron síelhetnek a gyerekek. Karintiában is bevezették a 3 napos, garantált sí tudást biztosító oktatást. A lankás lejtőkön sífutók, szánkózók és sítúrázok, hódolhatnak szenvedélyüknek. A Weissensee (930 méter) jegén korcsolyázók, szánkózok, jéggolfozók számára melegedőket, büféket biztosítanak. A naponta karbantartott terep kiválóságát bizonyítja, hogy 5000 résztvevővel itt bonyolítják jövő január végén immár 25. alkalommal a 11 városon átvezető holland gyorskorcsolyázó versenyt.

A legtöbb településről díjmentes síbuszok szállítják a turistákat, a mobilitási térképek letölthetők az internetről.

Freeride Ski Nassfeld-Hermagor
Freeride Ski Nassfeld-Hermagor

Aprés ski: termálfürdők és adventi vásárok

Az idei szezon legnagyobb beruházása a 60 millió euróba került Karintia Termálfürdő Warmbad-Villachban, mely 11 000 négyzetméteren a fun, fit és spa részlegekben egyedülálló kikapcsolódást nyújt. A Millstatti-tó partján olyan fürdőház létesült, mely fűtött pihenőkkel, tavi szaunával egész évben lehetővé teszi a tóban való fürdőzést. Bad Kleinkirchen termálfürdőjébe pedig egyenesen a sípályáról lehet beugrani egy kis lazításra. A városokban (Klagenfurt, Villach, Spittal, Velden) ragyogó kivilágítás mellett adventi vásárok, zenei programok ringatnak ünnepi hangulatba.

Vendégszerző újítások, ötletek

Nassfeldben, a hegyoldalban kialakított két pihenőteraszon kényelmesen lehet élvezni a felejthetetlen panorámát. Új snowparkot is nyitottak, profi és kezdő hódeszkásoknak. Kamerákkal veszik fel a sípályán lefutókat, így a vezeték nélküli internetnek köszönhetően mindenki visszanézheti és megoszthatja a látványt saját produkciójáról (Nassfeld Kino). Különleges vacsorát lehet foglalni a Millennium Express sífelvonó kabinjába. 2013. január 12-én rendezik itt a világ leghosszabb (25,6 km, 6000 méteres szintkülönbség) síversenyét. A gasztronómia nagybetűs szó a tartományban, a hegyi panziókban, a hüttékben, és éttermekben a helyi, friss, hagyományos ételeket adják a vendégek asztalára.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai