Komoly szakmai díjat zsebelt be a turai Clarisse

A BOTANIQ Turai Kastély étterme elnyerte a „Magyarország legjobb fine-dining éttermének” járó díjat az International Dining Awards versenyén. Az étterem, amely a szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján is legjobbnak bizonyult kategóriájában, kimagasló gasztronómiai élményekkel várja vendégeit a Pesthez közeli Turán.

A BOTANIQ Turai Kastély szállodaként már számos versenyen remekelt, azonban nem csak ezen szolgáltatásai, de gasztronómiai élményei is kimagaslóak. Az International Travel Awards versenyen elért „Magyarország legjobb 5 csillagos szállodája 2022” cím után, idén a kastély étterme, a Clarisse is versenybe szállt az International Dining Awardson a „Magyarország legjobb fine-dining éttermének” járó díjért, amelyet sikeresen el is nyert.

Az International Dining Awards nemzetközi versenyén több mint 100 kategóriában mérettetik meg magukat az éttermek, amelyek közül, hasonlóan az International Travel Awards rendszeréhez, a közönség és a szakmai zsűri együttes döntése alapján kerül ki a győztes. A kulináris versenyen való kimagasló eredmény egyet jelent a vendégek bizalmának elnyerésével, hűségük megtartásával és az étterem márkájának erősítésével.

A Clarisse idén a szakmai zsűri voksai és a közönségszavazatok alapján is a legjobbnak bizonyult kategóriájában, így 2022-ben „Magyarország legjobb fine-dining étterme” lett.

A Budapesttől alig 50 kilométerre elhelyezkedő kastély és étterme egy igazán egyedi vacsoraélményt kínál látogatóinak. A szerdától-szombatig, 18:30-23:30-ig zajló vacsoraesteken évszakonként változó menüsor és ételek kerülnek a tányérokra, amelyek a kastély környezetét és a lokális ízeket mutatják be a vacsora résztvevőinek.

A Clarisse csapata a szezonálisan megújuló menüt a vendégek visszajelzéseit figyelembe véve változtatja, így kialakítva egy olyan ételsort, amely minden elvárásnak megfelel. A tányérokon a vadhúsok mellett megjelenik a pisztráng, a kacsa, a desszertben pedig fellelhetők az idénygyümölcsök is, például a birsalma és a birskörte. Az ételek mellé kétféle borsor, egy koktélsor és egy alkoholmentes italsor is párosul.

 

Forrás: gwc.hu


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?