hirdetés
hirdetés

Közlekedési változások Budapesten

Most, hogy elkészült az M3-as metró, itt a lehetőség, hogy a felszínt is rendezzük, olvasható a főváros főpolgármestének, Karácsony Gergely közösségi oldalán.

hirdetés

A metrófelújítás közel 6 éve alatt a pótlóbuszok gyors haladásának kellett prioritást adni. Az érintett útvonalakon megváltozott a forgalmi rend, a város élete pedig alkalmazkodott ehhez. Ez várostörténeti léptékű lehetőséget ad számunkra arra, hogy a metró felújítását követően a metróvonal felett a várost is megújítsuk. Belvárosi autópályák helyett a városrészeket ismét összekötő, újjáéledő sugárutakat szeretnénk a Váci út – Bajcsy-Zsilinszky út – Kiskörút – Üllői út belvárosi szakaszán, írja.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
 

Hozzáteszi még, az első lépéseket az M3-as metró felújításával, új gyalogátkelőhelyekkel vagy a meghosszabbított belvárosi trolivonalakkal már meg is léptük. A következő lépések is világosak, a megvalósításukhoz viszont együttműködésre, a hazai és uniós források okos felhasználására és az élhető várost megteremtő, következetes várospolitikára van szükség. Nem túlárazott kirakatberuházásokra, hanem fenntartható, egymásra épülő és egymást segítő projektekre van szükség. Így érhetjük el, hogy az évtized végére a belvárosi autópályák élettel teli, újjáéledő sugárutakká váljanak.

(forrás: Facebook / MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk