Különleges szakácskönyvet adott ki a gumigyár

A  Miles and Meals – handcrafted by Pirelli című szakácskönyv lerántja a leplet a Pirelli séfek titkairól és bepillantást enged a Pirelli konyhaművészetének kulisszái mögé.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Miles and Meals egy kis példányszámban kiadott ajándékkötet a Pirelli vendégeinek és barátainak, mely játékos formában párhuzamot von az abroncs és a rizottó, a gumikeverékek és az ételek hozzávalói között. Új nézőpontból mutatja be az abroncsok világát, a Forma 1-es Motorhome életének könnyebbik oldala felől.

„Jó abroncsot készíteni olyan, mint egy jó rizottót főzni” – írja Maurizio Boiocchi, a Pirelli kutatás-fejlesztés igazgatója és a Formula 1 P Zero és Cinturato abroncsok atyja a könyv bevezetőjében.

 

A könyv párhuzamot von az ételreceptek és a gumikeverékek között. Mindkettőhöz jó minőségű alapanyagok kellenek és meg kell találni azok harmonikus egyensúlyát, egyúttal folyamatos ellenőrzésre, sokéves tapasztalatra és a fogyasztóra fordított osztatlan figyelemre van szükség – akár egy abroncsfelhasználó csapatról, akár a motorhome-ba látogató kedves vendégről van szó. A másik közös vonás a szakértelem. A hozzáértés éppolyan fontos a konyhában, mint a mai versenyképes abroncsok gyártásánál alkalmazott legkorszerűbb technológia esetében. Ezt a kulcsfontosságú elemet jelképezi a könyv alcímében a „handcrafted”, vagyis a mesteri kimunkáltságra utaló kifejezés, valamint az abroncsokat vizsgáló, elemző, előkészítő Pirelli mérnököket ábrázoló fotók.

A Miles and Meals a Pirelli főszakácsa, Fabrizio Tanfani receptjeinek összeállításából készült a Pirelli vendéglátási igazgatója, Cristian Staurenghi felügyeletével. A könyvben helyet kapott néhány fogás a versenyekre készült – a világ konyhaművészetét reprezentáló – legízletesebb ételek közül. A receptek mellett – melyek alapvetően az olasz konyhán alapulnak, de megjelennek bennük az évad során meglátogatott országok egyéni ízei is – az alapanyagokat a Formula 1 kontextusában bemutató szellemes fényképek illusztrálják a kötetet, különösen, ami a tésztákat illeti.

Így például az agnolotti formája a kanyarban egymást előző versenyautókra emlékeztet, a paccheri egyenes pályaszakaszon futó együléseseket formáz paradicsomból és fenyőmagból formált abroncsokkal, a tengeri só a kavicságyra, a bazsalikomlevél zöld fényre, a rák pedig egy nyolckarú szerelőre hasonlít, aki készen áll a villámgyors abroncscserére.



Minden receptet egy-egy anekdota egészít ki, mely az abroncsok és az ételek szempontjából meséli el az egyes pályákon történteket. Így derül ki, hogy az ausztrál Angus bárány a legjobb alapanyag egy igazi olasz stake-hez, hogy a delhi piacokon sok toszkán konyhában használatos hozzávaló is megtalálható, és az avokádó a legjobb kiegészítője a mediterrán tengergyümölcse salátának.

A könyvben ezen kívül számtalan kulisszatitokról is olvashatunk a Pirelli Motorhome-ban zajló eseményekkel és a mérnökök munkájával kapcsolatban. Ezek becsempészik az ellazulás olyan pillanatait, mint az „olasz vasárnap” – amely egy rövid szieszta, melyet eredetileg az egyenlítői hőség miatt vezettek be Malajziában – a megbeszélések, stratégiai elemzések, adatgyűjtés, valamint a kerékdőlés és beállításkalkulációk mindennapi nehéz feladata mellé.

A Miles and Meals receptjei hamarosan letölthetők lesznek digitális formában a www.pirelli.com weboldalról. (forrás: Pirelli)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.