hirdetés

Különleges szakácskönyvet adott ki a gumigyár

A  Miles and Meals – handcrafted by Pirelli című szakácskönyv lerántja a leplet a Pirelli séfek titkairól és bepillantást enged a Pirelli konyhaművészetének kulisszái mögé.

hirdetés

A Miles and Meals egy kis példányszámban kiadott ajándékkötet a Pirelli vendégeinek és barátainak, mely játékos formában párhuzamot von az abroncs és a rizottó, a gumikeverékek és az ételek hozzávalói között. Új nézőpontból mutatja be az abroncsok világát, a Forma 1-es Motorhome életének könnyebbik oldala felől.

„Jó abroncsot készíteni olyan, mint egy jó rizottót főzni” – írja Maurizio Boiocchi, a Pirelli kutatás-fejlesztés igazgatója és a Formula 1 P Zero és Cinturato abroncsok atyja a könyv bevezetőjében.

 

A könyv párhuzamot von az ételreceptek és a gumikeverékek között. Mindkettőhöz jó minőségű alapanyagok kellenek és meg kell találni azok harmonikus egyensúlyát, egyúttal folyamatos ellenőrzésre, sokéves tapasztalatra és a fogyasztóra fordított osztatlan figyelemre van szükség – akár egy abroncsfelhasználó csapatról, akár a motorhome-ba látogató kedves vendégről van szó. A másik közös vonás a szakértelem. A hozzáértés éppolyan fontos a konyhában, mint a mai versenyképes abroncsok gyártásánál alkalmazott legkorszerűbb technológia esetében. Ezt a kulcsfontosságú elemet jelképezi a könyv alcímében a „handcrafted”, vagyis a mesteri kimunkáltságra utaló kifejezés, valamint az abroncsokat vizsgáló, elemző, előkészítő Pirelli mérnököket ábrázoló fotók.

A Miles and Meals a Pirelli főszakácsa, Fabrizio Tanfani receptjeinek összeállításából készült a Pirelli vendéglátási igazgatója, Cristian Staurenghi felügyeletével. A könyvben helyet kapott néhány fogás a versenyekre készült – a világ konyhaművészetét reprezentáló – legízletesebb ételek közül. A receptek mellett – melyek alapvetően az olasz konyhán alapulnak, de megjelennek bennük az évad során meglátogatott országok egyéni ízei is – az alapanyagokat a Formula 1 kontextusában bemutató szellemes fényképek illusztrálják a kötetet, különösen, ami a tésztákat illeti.

Így például az agnolotti formája a kanyarban egymást előző versenyautókra emlékeztet, a paccheri egyenes pályaszakaszon futó együléseseket formáz paradicsomból és fenyőmagból formált abroncsokkal, a tengeri só a kavicságyra, a bazsalikomlevél zöld fényre, a rák pedig egy nyolckarú szerelőre hasonlít, aki készen áll a villámgyors abroncscserére.Minden receptet egy-egy anekdota egészít ki, mely az abroncsok és az ételek szempontjából meséli el az egyes pályákon történteket. Így derül ki, hogy az ausztrál Angus bárány a legjobb alapanyag egy igazi olasz stake-hez, hogy a delhi piacokon sok toszkán konyhában használatos hozzávaló is megtalálható, és az avokádó a legjobb kiegészítője a mediterrán tengergyümölcse salátának.

A könyvben ezen kívül számtalan kulisszatitokról is olvashatunk a Pirelli Motorhome-ban zajló eseményekkel és a mérnökök munkájával kapcsolatban. Ezek becsempészik az ellazulás olyan pillanatait, mint az „olasz vasárnap” – amely egy rövid szieszta, melyet eredetileg az egyenlítői hőség miatt vezettek be Malajziában – a megbeszélések, stratégiai elemzések, adatgyűjtés, valamint a kerékdőlés és beállításkalkulációk mindennapi nehéz feladata mellé.

A Miles and Meals receptjei hamarosan letölthetők lesznek digitális formában a www.pirelli.com weboldalról. (forrás: Pirelli)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai