hirdetés

Leisztingeré marad a Hunguest

A Hunguest-csomag nem eladó, már nincs a piacon - írja a szerdai Népszabadság "Leisztinger Tamás környezetére" hivatkozva, pontosabban azonban nem nevezik meg forrásukat.

hirdetés

A szállodalánc eladása tavaly év végén került szóba, az akkori tervek szerint az SCD ingatlanbefektető-csoport részvénycserével szerezte volna meg a Hunguest Hotels 33 százalékát és opciós jogot a többségi részesedés megvásárlására. A lap szerint szakértők az ügylet értékét 10 milliárd forintra tették, ezt azonban hivatalosan nem erősítették meg. Cserébe a Leisztinger-érdekeltségű Arago 25 százalékos részesedést szerzett volna az SCD-csoport, az üzlet lebonyolítására létrehozott cégében, a Magyar Turisztikai Holdingban.

Az SCD 2011 augusztusában azonban a hitelszűkére és a kedvezőtlen frankárfolyamra hivatkozva túladott balatoni ingatlanportfólióján, és a Hunguest Hotelsra érvényes opciós jogot is eladta az akkor alapított Turisztika Hungária Kft.-nek. Az opciós joggal szeptemberig lehetett volna élni, ezt a Turisztika Hungária nem tette meg, így az most visszaszállt a Hunguest Hotelsra, melynek tulajdonosa, Leisztinger Tamás a Népszabadság értesülései szerint már nem tervezi eladni azt.

A Hunguest Hotels hálózathoz jelenleg 22 egység tartozik, köztük három külföldi szálloda. A hotelek a hazai piac öt százalékát képviselik. (forrás: origo)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk