hirdetés
hirdetés

Lezárult az EcoVeloTour projekt

2021. szeptember 30-án lezárult a 2018 óta zajló EcoVeloTour, a Duna- menti kerékpárúthoz kapcsolódó ökoturisztikai fejlesztési projekt. A léterjött dokumentumok már mindenki számára elérhetőek.

hirdetés

A 2018. június és 2021. szeptember között, hét ország részvételével megvalósult projekt célja a fenntartható turizmus, ezen belül kiemelten a kerékpáros turizmus fejlesztése a Duna régiót átszelő Eurovelo nemzetközi kerékpárútvonalhoz kapcsolódóan. A vezető projektpartner Zugló Önkormányzata, a hazai projektterület a Rákos-patak mente volt.

Az ökoturizmus fejlesztési irányelveit tartalmazó dokumentum célja, hogy segítse a gyakorlati szakembereket hatékony és fenntartható ökoturisztikai/kerékpáros turisztikai stratégiák kidolgozásában, elsősorban olyan területekre vonatkozólag, amelyek védettek vagy környezeti szempontból érzékenyek. Szakpolitikai ajánlásokat is kidolgozott a Budapesti Corvinus Egyetem projektcsapata, amelyek célja, hogy segítse azon területek stratégialkotását, ahol az öko- és kerékpáros turisztikai infra- és szuprastruktúrát fejleszteni szükséges. A kerékpáros és az ökoturisztikai szakpolitikai ajánlásokhoz tartozó kutatómunka során 7-7 szakértői mélyinterjú valósult meg a nemzetközi projektpartnerek bevonásával.

A hazai projektterületre, a Rákos-patak mentére tervezett Eurovelo útvonal nagy lehetőségeket teremt majd a szabadidős turizmus számára, amelynek feltételei azonban egyelőre nem adottak. A Rákos-patak ökoturisztikai fejlesztési stratégiájának kidolgozását széleskörű kvantitatív és kvalitatív kutatás, valamint az érintettek különböző köreivel folytatott találkozók, workshopok előzték meg. A stratégia felhasználói az akcióterv megvalósítói, a helyi önkormányzatok döntéshozói és a projektterület turisztikai szolgáltatói lesznek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk