Már a megnyitója előtt díjra jelölték a Kajahu éttermet

Különleges eset, hogy már a megnyitója előtt díjra jelöljenek egy éttermet. A Kajahu esetében viszont ez történt, hiszen kategóriaalkotó kreativitás, technika és dizájn találkozik egy letisztult, modern köntösben. Ezt a szakemberekből álló Gastro Design zsűrije sem hagyhatta figyelmen kívül.

Budapest belvárosának újraéledő történelmi főutcájában, a Petőfi Sándor utca 11. szám alatt KAJAHU #FoodTogether néven nyílt új koncepció a közösségek felé. Különböző trendi nemzetközi ételek mellett különleges szürkemarha fogások várják a gasztronómia szerelmeseit. Ételeikhez a borokat fiatal magyar borászok repertoárjából válogatták össze.

Az egyedi asztalokba épített terminálokon keresztüli rendelés zavartalanul segíti az ételek-italok gyorsabb elérhetőségét. Nem titkolt céljuk volt, hogy itt már a rendelés is informatívabb és élménydúsabb legyen - beszéljünk borvidékekről vagy akár összetevőkről, illetve képi megjelenítésről.

A komplex, saját fejlesztésű rendszerükön keresztül a társaságra, interakcióra vágyók helyükön ülve kedvükre ismerkedhetnek egymással: az asztalokba épített belső chaten keresztül privát és nyilvános üzenetek küldésére is lehetőség nyílik. Végül, de nem utolsó sorban a legkisebbek pedig mese- és diafilmeket nézhetnek az étkezés egész ideje alatt.

Kényelmünket és játékosságunkat érinti még, hogy étkezés közben helyünkön maradva be is vásárolhatunk az étteremben. A Piactér névre hallgató részleg nagy segítségünkre lehet a mindennapokban: lekvárkülönlegességeket, borokat, tejtermékeket, péksüteményt, felvágottat, zöldségeket szerezhetünk be a különleges alapanyagok mellett.

“Az én ötletem is lehetett volna!” érzést kelthet bennünk a csapatépítő, közösségformáló YouCanCook részleg a kirakatnál: amely az étteremben kialakított, teljesen felszerelt konyhapult 10-15 bárszékkel határolva. Az ötlet nagyon egyszerű: otthon kiválaszthatóak a fűszerek és alapanyagok, a barátokat vagy kollégákat meghívhatjuk e-mailben, végül pedig közösen főzhetünk a helyszínen- így a mosogatást természetesen meg is úsztuk.

Ez tehát a KAJAHU. Közösség, innováció és fair dining. Kategória-fúziós konyha, de másképp: céljuk a gyorséttermi ételeket minőségben és élményben, a klasszikus éttermi kiszolgálást pedig gyorsaságban és ár-értékben megreformálni. Alázatosan, de komolyan tervezik a nemzetközi franchise rendszer kiépítését.


Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.