hirdetés

Már most foglalt szinte minden szoba Pécs első butikhoteljében

Partnertalálkozó keretében adták át Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa három nagy beruházása - Konferencia- és Hangversenyterem, Tudásközpont, Zsolnay-negyed szomszédságában alig egy év alatt felépült négycsillagos Corso Hotelt.

hirdetés

Mint Pentz Mónika, a Corso Hotel Pécs Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, tizenegy hónap alatt valósult meg, a 488 milliós uniós támogatás felhasználásával a mintegy 1,8 milliárdba került beruházás. A hat szintes épület négy emeletén 81 szoba található. Már most szinte minden szobájuk foglalt, de a szeptember, október hónapok is teltházasnak ígérkeznek.

Kitért arra is, a kiemelt színvonalú standard szobák mellett két luxus-apartman is helyet kapott, amelyek hatalmas terasszal és pazar kilátással rendelkeznek. Az egyik vonzereje a szauna, a másik különlegessége, hogy a kádban fekve is lehet tévét nézni az üvegfalú fürdőszobának köszönhetően. Nyolc családi lakosztály, valamint négy, kifejezetten mozgássérülteknek épült szoba is része a 155 ágyas szálloda kínálatának. Önállóan működő étteremmel, valamint többfunkciós, 210 fős konferencia- és rendezvényközponttal is rendelkezik a hotel.

A 81 szobás, teljes mértékben nemdohányzó butikhotel három - classic, trend és mediterrán - szobatípusát, egyedi világítótestekkel szerelték fel, különleges egyedi bútorokkal rendezték be. Az építkezés és a tervezés során is nagy hangsúlyt fektettek a helyi tradiciókra. A épület külső és belső megjelenésében egyaránt szerepet kaptak a Zsolnay Porcelánmanufaktúra pirogránit díszítő elemei.

Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság vezetője, mindehhez a következőket tette hozzá, a Corso Hotel nem egy multinacionális szállodalánc tagja, éppen ezért elsődlegesen helyi művészek alkotásai díszítik a falait, az éttermében pécsi és villányi borokat szolgálnak fel.

A május eleje óta vendégeket fogadó szálloda menedzsmentjét szakmájukban már jelentős eredményeket elért szakemberek alkotják. Igazgatója Krompaszky Gábor, aki korábban turisztikai ágazat számos területén szerzett tapasztalatot. Többek között okleveles közgazda, vendéglátó-ipari üzemgazdász végzettséggel rendelkezik. Dolgozott a Forum Hotel Budapest assistant menedzsereként, szállodai kasszásaként valamint portásaként, a Duna Club Hotelben, ahol értékesítéssel foglalkozott, valamint a Duna Intercontinental Hotel journal-kassza vezetői és főportási pozícióját is betöltötte. Kipróbálta magát külföldön is, Ausztria Salzburg és Stájerország tartományainak szállodáiban dolgozott, kipróbálta magát az idegenforgalom egyéb területén is, Zürichben utazási irodát vezetett, itthon saját utazásközvetítő céget alapított és irányította annak munkáját. Tagja az MTA Szervezeti és Vezetési Tudományos Társaság Idegenforgalmi Szekciójának illetve a Nemzetközi és Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének.

Az értékesítési és marketingigazgató, Knór Judit a Mercure Budából igazolt át, az üzemeltetési igazgató, Zsiday Mariann a Mellow Mood Fashion házaiban, az Atriumban és a Buda Castle-ban dolgozott.

A Bisztró 48 nevet viselő étterem szintén új színt hoz a pécsi vendéglátásba, a bisztró jellegű konyha könnyedségét ötvözték a magyar ízekkel. Minderre garanciát jelent az étteremterem séfje, a Venesz díjas Both Zsolt, aki sokáig a Novotel Budapest Congress mesterszakácsa volt, számos nemzetközi versenyen vett részt.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk