Már most foglalt szinte minden szoba Pécs első butikhoteljében

Partnertalálkozó keretében adták át Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa három nagy beruházása - Konferencia- és Hangversenyterem, Tudásközpont, Zsolnay-negyed szomszédságában alig egy év alatt felépült négycsillagos Corso Hotelt.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mint Pentz Mónika, a Corso Hotel Pécs Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, tizenegy hónap alatt valósult meg, a 488 milliós uniós támogatás felhasználásával a mintegy 1,8 milliárdba került beruházás. A hat szintes épület négy emeletén 81 szoba található. Már most szinte minden szobájuk foglalt, de a szeptember, október hónapok is teltházasnak ígérkeznek.

Kitért arra is, a kiemelt színvonalú standard szobák mellett két luxus-apartman is helyet kapott, amelyek hatalmas terasszal és pazar kilátással rendelkeznek. Az egyik vonzereje a szauna, a másik különlegessége, hogy a kádban fekve is lehet tévét nézni az üvegfalú fürdőszobának köszönhetően. Nyolc családi lakosztály, valamint négy, kifejezetten mozgássérülteknek épült szoba is része a 155 ágyas szálloda kínálatának. Önállóan működő étteremmel, valamint többfunkciós, 210 fős konferencia- és rendezvényközponttal is rendelkezik a hotel.

A 81 szobás, teljes mértékben nemdohányzó butikhotel három - classic, trend és mediterrán - szobatípusát, egyedi világítótestekkel szerelték fel, különleges egyedi bútorokkal rendezték be. Az építkezés és a tervezés során is nagy hangsúlyt fektettek a helyi tradiciókra. A épület külső és belső megjelenésében egyaránt szerepet kaptak a Zsolnay Porcelánmanufaktúra pirogránit díszítő elemei.

Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság vezetője, mindehhez a következőket tette hozzá, a Corso Hotel nem egy multinacionális szállodalánc tagja, éppen ezért elsődlegesen helyi művészek alkotásai díszítik a falait, az éttermében pécsi és villányi borokat szolgálnak fel.

A május eleje óta vendégeket fogadó szálloda menedzsmentjét szakmájukban már jelentős eredményeket elért szakemberek alkotják. Igazgatója Krompaszky Gábor, aki korábban turisztikai ágazat számos területén szerzett tapasztalatot. Többek között okleveles közgazda, vendéglátó-ipari üzemgazdász végzettséggel rendelkezik. Dolgozott a Forum Hotel Budapest assistant menedzsereként, szállodai kasszásaként valamint portásaként, a Duna Club Hotelben, ahol értékesítéssel foglalkozott, valamint a Duna Intercontinental Hotel journal-kassza vezetői és főportási pozícióját is betöltötte. Kipróbálta magát külföldön is, Ausztria Salzburg és Stájerország tartományainak szállodáiban dolgozott, kipróbálta magát az idegenforgalom egyéb területén is, Zürichben utazási irodát vezetett, itthon saját utazásközvetítő céget alapított és irányította annak munkáját. Tagja az MTA Szervezeti és Vezetési Tudományos Társaság Idegenforgalmi Szekciójának illetve a Nemzetközi és Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének.

Az értékesítési és marketingigazgató, Knór Judit a Mercure Budából igazolt át, az üzemeltetési igazgató, Zsiday Mariann a Mellow Mood Fashion házaiban, az Atriumban és a Buda Castle-ban dolgozott.

A Bisztró 48 nevet viselő étterem szintén új színt hoz a pécsi vendéglátásba, a bisztró jellegű konyha könnyedségét ötvözték a magyar ízekkel. Minderre garanciát jelent az étteremterem séfje, a Venesz díjas Both Zsolt, aki sokáig a Novotel Budapest Congress mesterszakácsa volt, számos nemzetközi versenyen vett részt.


Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.