hirdetés
hirdetés

Már pálinkázhatunk is a Sóstói Múzeumfaluban

Bemutatták a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu új pálinka- és rendezvényházát, amelyben a térség eredetvédett gyümölcspárlatait állítják ki.

hirdetés

Szabó Sarolta, a múzeumfalu igazgatója a pénteki sajtóbejáráson az MTI-nek elmondta, a tavasztól őszig nyitva tartó sóstógyógyfürdői szabadtéri múzeum új épülete lehetővé teszi, hogy a téli időszakban is szervezzenek a múzeumfaluhoz kapcsolódó kulturális programokat az érdeklődők számára.

A pálinkaház - jellegéből adódóan - elsősorban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében megtalálható eredetvédett pálinkákat mutatja be. A múzeumfalu már felvette a kapcsolatot a térségben működő, forgalmazással is foglalkozó pálinkafőzdékkel, így lehetőség van a saját termékek bemutatására és népszerűsítésére - közölte az igazgató.

A tornácos, földszintes épület terei egybenyithatóak, a kiállítóterem alkalmas programok, konferenciák megtartására is.

Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere elmondta, a pálinkaházban megtartható magánrendezvények, baráti társasági összejövetelek segíthetnek a múzeumfalu bevételének növelésében és működésének rentábilissá tételében.

A rendezvényházat Sóstógyógyfürdő 2,1 milliárd forint értékű európai uniós fejlesztési programja keretében építették fel.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk