hirdetés
hirdetés

Megérkezett Budapestre a gyorskatamarán

2019. november 22-én, pénteken, elérkezett a nagy nap: a Central Danube, a Wien Holding és a Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien új közös vállalatának, új Twin City Liner-e reggel 9-kor felvonta a horgonyt és új partok felé hajózott. Először indult a teltházas gyorskatamarán Budapestre, a Duna-menti metropoliszba.

hirdetés

Először indult a teltházas gyorskatamarán Budapestre, a Duna-menti metropoliszba. Az indulásnál jelen volt Peter Hanke, Bécs város gazdasági és nemzetközi tanácsnoka, Kurt Gollowitzer, a Wien Holding ügyvezető igazgatója, valamint Gerd Krämer, a Central Danube ügyvezető igazgatója. „Budapest, Bécs után, a második legnagyobb Duna-menti város. Mi sem kézenfekvőbb tehát annál, mint hogy magyar szomszédainkat a vízi úton át látogassuk meg? Rendkívül örülök annak, hogy ma a Central Danube új Twin City Linere ezt lehetővé teszi”, mondta Peter Hanke, gazdasági és nemzetközi tanácsnok.

„A Twin City Liner fő útvonalán, Bécs és Pozsony között, eddig már több mint 160 000 utast szállított. Tizennégy sikeres év után eljött az ideje annak, hogy új desztinációt is válasszon. Büszkék vagyunk arra, hogy a budapesti útra szóló összes helyet rekordidő alatt sikerült értékesíteni. Elképzelhető, hogy - megfelelő kereslet mellett - a jövőben több ilyen jellegű út is megjelenhet a kínálatunkban - tette hozzá.

A Central Danube új, 250 ülőhelyes Twin City Linere a Schwedenplatz / Wien City kikötőjéből naponta kétszer indul Bécsből Pozsonyba és érkezik ugyan ide vissza. Az új katamarán hat óra alatt teszi meg az utat Bécsből Budapestre. 

„Ezzel az úttal szeretnénk az ügyfeleinknek újdonságot kínálni és a vendégeket a hajó fedélzetén sok mindennel kényeztetni. Budapest tökéletes választás. Hiszen a város számos látnivalóját már a hajóról is megcsodálhatják. Az utasainknak már az érkezés pillanataiban is egyedülálló élményben lehet részük”, emelte ki Gerd Krämer, Central Danube Gmbh. ügyvezető igazgatója.

 

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk