hirdetés
hirdetés

Megmarad, ami miatt szerettük a lepencei fürdőt

A lepencei fürdő régi medencéit az eredeti helyükön építenék újjá, a felújításuk ugyanis nem lehetséges. Az egykori ikonikus kaszkádos ívek mindenképpen maradnak - írja a Termál Online.

hirdetés

A 2007-es bezárásáig – 30 éven át – pazar dunakanyari panorámájával Visegrád egyik kedvelt turisztikai attrakciójának számított a domboldalra épített lepencei strandfürdő, amely az egész országból vonzotta a vendégeket.

A terület tulajdonosa újjáépítené a létesítményt. A tervek szerint egy zárt fürdőrészt is kialakítanak a felújítás során, így egész évben üzemelni fog a létesítmény. Korábban 2023 végi nyitási céldátumról lehetett hallani, remélhetőleg ez tartható lesz.

A terveket készítő BORD Építész Stúdió mindenképpen szeretné megőrizni a régi fürdő értékeit, ezen belül is elsősorban a különleges – felbukkanó forrásvizet idéző – kaszkádos medencecsoportot. Ezért arra jutottak, hogy a kaszkádos íveket úgy kezelik, mintha egy szobor lenne, az új fürdőegység pedig lényegében ennek a talapzata lesz.

Látványterv: Bord Építész Stúdió
Látványterv: Bord Építész Stúdió


A régi úszómedencét, a gyermekmedencét és a kaszkádos medencét a korábbi helyén építik újjá. Ezeknek a felújítása ugyanis már nem lehetséges. Magukat a kaszkádos íveket viszont az eredeti formájában őriznék meg. Volt egy támfalba épített gőzkabin a fürdőben, ezt szintén megtartanák. Az ez alatti szinten kapnának helyet a kezelőhelyiségek, valamint az étterem. A legalsó szinten pedig öltözők, pihenőterek, szaunák és egy beltéri medence lenne.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk