hirdetés
hirdetés

Megoldás született a várbéli buszbehajtás ügyében

Többszöri egyeztetést követően sikerült megállapodnia a MUISZ-MABEUSZ párosnak a kormányzat képviselőivel a várbéli buszbehajtás korlátozásának elhalasztásáról illetve a korlátozás életbelépését követő játékszabályokról - tudtuk meg szerda este a két érdekvédelmi szervezettől.

hirdetés

Két héttel, az eredetileg tervezett május 15-i dátum helyett június 1-ig halasztották el a turistabuszok várbéli behajtására vonatkozó korlátozás bevezetését. Addig minden marad a régiben, 2016. június 1-től azonban új világ jön el, a munkálatok befejeztéig megváltozott forgalmi rend szerint hajthatnak be a buszok.

Este 7 órától reggel 7-ig semmilyen korlátozás nem lesz, bármilyen típusú busz behajthat a jelenleg is érvényes rend szerint. Reggel 7 és este 7 között továbbra is behajthatnak a Várba a turistabuszok, megállni azonban kizárólag a le- és felszállás idejére szabad, 1-2 percre. A le- illetve a felszállóhelyek a Halászbástya alatti Schulek-lépcsőnél, illetve a Dísz téren lesznek.

Ha valamelyik utas lekésné a beszállás idejét, magára vessen, ott marad. Az ilyen problémáknak azonban a Magyar Turizmus Zrt-t szerepét nemrég átvevő Nemzeti Turisztikai Ügynökség (NTÜ) Dísz térre telepítendő gárdája venné elejét egy turistákat segítő szolgálattal. Ugyanakkor a megállapodás értelmében az lesz a legideálisabb, ha az idegenvezető csak akkor hívja fel a sofőrt és kéri meg, hogy jöjjön fel, ha a csoportból mindenki megérkezett. A Várba felhajtani továbbra is a Hunyadi úton lehet, míg kijönni a Palota úton.

És hogy addig is, amíg a csoport maradéktalanul összegyűlik, hol várakoznak a buszok? A Várkert bazár előtt csak buszok számára lezárt és kialakított várakozóhelyeken, a Dózsa György szobornál, ahonnan a személygépkocsikat szintén kitelepítik, az Attila úton a Dózsa szobor környékén. A későbbiekben azonban a Mészáros utcát is bevetnék.

A szigorú fel- és leszállási rendet a közterület felügyelet és a rendőrség fogja betartatni. Különösen a külföldi sofőrökre figyelnek oda, ameddig azok a változásokról nem rendelkeznek kellő információval. Ehhez fontosnak tartják a szakmai szervezetek a Clark Ádám téren és Hunyadi úton történő táblák kihelyezését, illetve az NTÜ segítségével történő információs szórólapok osztását, melyen a rendelkezésre álló parkolókat is jelölik.

Szerkesztőségünknek csütörtökön küldött közleményében a MUISZ arról tájékoztatott, hogy a változásokról pár napon belül értesíti külföldi társszervezeteit. Ezek egyebek mellett az ECTAA (Európai Utazási Irodák Szövetsége), DRV (Német Utazásszervezők Szövetsége), EACT, európai buszos vállalkozásokat képviselő szövetség. Így még több külföldi partner kapja meg időben a részletes tájékoztatást.

A Nemzeti Galériában rendezvényt tervező irodák jobb ha tudják, hogy a vendégeiket szállító buszok a Dísz térről a Hunyadi Udvarba az odavezető Szent György utca teljes szélességben történő felbontása miatt június 15-től október közepéig nem hajthatnak be, engedélyt nem kapnak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk