hirdetés
hirdetés

Mentőcsomag az osztrák turisztikai vállalkozásoknak

A közelmúltban elrendelt kijárási korlátozás nagy kihívás elé állítja a turizmus szereplőit Ausztriában. Az illetékes miniszterek speciális turisztikai mentőcsomagot jelentettek be.

hirdetés

A közelmúltban Ausztriában elrendelt kijárási korlátozás miatti bizonytalanság nagy kihívás elé állítja a turizmus területén tevékenykedő vállalkozásokat és munkavállalókat egyaránt. Az munkaerő megtartása és a szezonkezdés megkönnyítése érdekében Martin Kocher munkaügyi- és Elisabeth Köstinger turisztikai miniszterek további speciális turisztikai mentőcsomagot jelentettek be. Az intézkedéscsomag első elemének értelmében a Kurzarbeit-modell keretében történő foglalkoztatás lehetőségét jövő év március végéig meghosszabbítják, illetve az ezzel kapcsolatos adminisztrációs kötelezettséget rendkívül rugalmassá teszik.

A szezonális munkavállalók foglalkoztatásánál pedig bevezetik a szezonkezdési támogatást (Saisonstarthilfe), amelynek keretében a november 3. és december 12. között frissen bejelentett munkavállalók bérének és bérjárulékainak 65 százalékát átvállalja a munkaügyi hivatal. Harmadik lépésként pedig a legalább 10 hónapja a Kurzarbeit alapján foglalkoztatottak nettó 500 eurós bónuszra lesznek jogosultak.

Itt írtunk arról, hogy az Osztrák Szállodaszövetség követelésként fogalmazta meg, hogy év végi 3000 eurós, adómentes bónuszt kaphassanak a szálláshelyeken dolgozó munkavállalók.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk