hirdetés
hirdetés

Osztrák szállodások: 3000 eurós bónuszt a munkavállalóknak!

Az Osztrák Szállodaszövetség felhívja a figyelmet, hogy az ismét a téli főszezon előtt bevezetett zárlat hatalmas csapás az ágazatnak, amelynek hatásai hosszú távúak - írja a GD Consulting.

hirdetés

„A turizmusgazdaság piaca összeomlott, a koronavírus és a kormányzati intézkedések az ágazatot tönkretették” – olvasható az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) elnöke, Michaela Reitterer drámai hangú közleményében. Az ÖHV felhívja a figyelmet, hogy az ismét a téli főszezon előtt bevezetett zárlat hatalmas csapás az ágazatnak, melynek hatási hosszú távúak. „Elveszítjük a vendégeinket, elveszítjük a munkavállalóinkat, megromlanak a bevásárolt készleteink, a válság még sokáig itt marad velünk, nem szabadulunk a következményektől” – fogalmazott az elnök.

 

Érvelése szerint a kormányzati segítségnek is és terápiának is hosszú távon kell segítenie az ágazatot. Ennek érdekében az 5%-os csökkentett ágazati áfát hosszú távon fent kell tartani, a Kurzarbeit-modell keretében pedig 100 százalékos mértékű bérkompenzációra van szükség a lockdown első napjától számítva. További követelésként fogalmazták meg, hogy év végi 3000 eurós bónuszt kaphassanak a szálláshelyen dolgozó munkavállalók, amelynek adóját az állam engedje el. A közlemény teljes szövege ITT olvasható.   

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk