hirdetés
hirdetés

Osztrák szállodások: 3000 eurós bónuszt a munkavállalóknak!

Az Osztrák Szállodaszövetség felhívja a figyelmet, hogy az ismét a téli főszezon előtt bevezetett zárlat hatalmas csapás az ágazatnak, amelynek hatásai hosszú távúak - írja a GD Consulting.

hirdetés

„A turizmusgazdaság piaca összeomlott, a koronavírus és a kormányzati intézkedések az ágazatot tönkretették” – olvasható az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) elnöke, Michaela Reitterer drámai hangú közleményében. Az ÖHV felhívja a figyelmet, hogy az ismét a téli főszezon előtt bevezetett zárlat hatalmas csapás az ágazatnak, melynek hatási hosszú távúak. „Elveszítjük a vendégeinket, elveszítjük a munkavállalóinkat, megromlanak a bevásárolt készleteink, a válság még sokáig itt marad velünk, nem szabadulunk a következményektől” – fogalmazott az elnök.

 

Érvelése szerint a kormányzati segítségnek is és terápiának is hosszú távon kell segítenie az ágazatot. Ennek érdekében az 5%-os csökkentett ágazati áfát hosszú távon fent kell tartani, a Kurzarbeit-modell keretében pedig 100 százalékos mértékű bérkompenzációra van szükség a lockdown első napjától számítva. További követelésként fogalmazták meg, hogy év végi 3000 eurós bónuszt kaphassanak a szálláshelyen dolgozó munkavállalók, amelynek adóját az állam engedje el. A közlemény teljes szövege ITT olvasható.   

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk