hirdetés

Merre tart 2014-ben a vendéglátás?

Karácsonykor hozta nyilvánosságra a FineDiningLovers Blog a világ egyik vezető élelmiszer és éttermi tanácsadó cégének, a Baum+Whiteman-nek összeállítást, melyek lesznek az új év gasztro trendjei.

hirdetés

A szakemberek által összeállított lista szerint tovább növekszik a bevásárlóközpontokban működő éttermi negyedek, a food court-ök jelentősége. Az itteni vendéglátóhelyek üzemeltetői várhatóan törekedni fognak arra, hogy alklami látogatóikból törzsvendégeket faragjanak. 

A prognózis szerint az "a la carte" étkezés háttérbe szorul, és nagyobb szerepet kapnak az úgynevezett degusztációs menük. Ez pontosabb és hatékonyabb üzleti tervek készítését teszi lehetővé a vendéglátók számára.

A Baum+Whiteman úgy látja, az új évben az alapanyagok között előretör a csirke, és meghódítja majd a fine-dining éttermek konyháit is. Egyre jobban előtérbe kerülnek majd a helyiben készült, lokálisan megtermelt, kézműves alapanyagok.

Növekedés várható a halfogyasztás, elsősorban a szardella, szardínia és a makréla területén, és fókuszba kerülnek a frissen készült italok, így a tea, a smoothie vagy a gyümölcslevek.

Az éttermi kenyérfogyasztás területén várhatóan előretörnek az extravagáns kenyérkosarak, melyek egészséges termékeket kínálnak olyan hozzávalókkal, mint a fekete fokhagyma mostarda, paradicsom lekvár, füstölt padlizsán mártogatós, sült fokhagymás vagy répa vaj, salsa vaj. Mindez tetején rozmaring hummus-szal vagy füstölt ricottával. Íme a siker receptje...

Az egy-egy ősi, vagy újonnan kieszelt ételt a középpontba állító témaéttermek csillaga is felfelé ívelhet és folytatják majd világhódító útjukat a különlegesnek számító, új hullámos ázsiai ízek. Előtérbe kerül majd a közel-keleti (Törökország, Marokkó, Irak, Irán és Izrael) konyha is.

 

 

(forrás: FineDiningLovers)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk