hirdetés

Mintaszoba mutatóba 2. rész

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben mintaszobákon keresztül mutatunk be megvalósult és meg nem valósult álmokat, magyarországi házakat, kisebb-nagyobb szálláshelyeket, luxusszállodákat, három-négy csillagos hoteleket, panziókat, magánszállásokat.

hirdetés

Most az ország nyugati csücskébe, Sopronba látogatunk el, ahol ugyan most nem vendégektől zajos a ház, hanem a földszinten dolgozó építőmunkások lepik el a recepció és a fogadótér mögötti konferenciaterem területét, amelyet épp felújítanak a megürült házban, a négy csillag besorolású, a városra néző, csodálatos panorámával rendelkező Hotel Sopronban.

A felújítási munkák közepette beszélünk az átalakítást végig személyesen kísérő, a szállodában jelen lévő igazgatónővel, Szarjas Tímeával. Tőle tudjuk meg, hogy az 1983-ban megnyitott, a GYSEV tulajdonában lévő szállodában a szobákat addig még nem újították, alakították át, amíg ők 2017-ben hozzá nem kezdtek. Ez az első emeleten 38 szoba teljes felújítását jelentette, amelyek közt voltak családi szobák, a többi pedig standard besorolású.

  • Mivel a házban adottság, hogy minden szoba elég kis alapterületű – 21 nm2-esek a fürdőhelyiséggel együtt -, ezért Józsa Dávid főépítésznek, és a Varga Panna-Bakonyi Bea belsőépítész duónak elég nagy kihívás volt olyan tervet letenni az asztalra, amely a kis alapterületű helyiségeket nagyobbnak, tágasabbnak tünteti fel – ezt kérték tőlük hangsúlyosan a megrendelők.
  • Amúgy minden egyéb területen szabad kezet kaptak, igaz, folyamatosan egyeztettek végig az átépítés során.
  • A másik elvárás a funkcionalitás szem előtt tartása volt – ezt is maximálisan figyelembe vették a tervek elkészítésekor. Hogy az ágyaknak legyen bőven hely, mellé elférjenek a kisasztalok, beférjen az öltözőszekrény, a kisebb pakolós és a bőröndtartó se szoruljon ki a helyiségből.
  • Helyet különben úgy spóroltak, hogy a szobai nagytükör a szekrények ajtajára került, nem a falra, ennek eredményeként a tér is kissé tágasabb benyomást kelt.
  • Színvilágban elfogadta az igazgatónő és a ház tulajdonosi köre, amit a szakemberek ajánlottak: így lett a szobák alapszíne juharfa-narancs-arany kombinációja, a függönyök, ágysálak ekrű, bézs változatú, zöldes levélmintákkal.
  • Ami változott a tervekhez képest az átépítés során: a fürdőszobában nem volt jó a tükör, az adagolók, a szárító magassága – ezeket átméretezték. Ahogy az eredeti tervekben szereplő csempe sem szerepel a megvalósítás során. Ugyan fehér lett, de nem az a változat, ami a belső építészek terveiben szerepelt – ott egy markáns mintájú volt -, hanem egy jóval visszafogottabb, geometrikus alapmintájú lett végül felragasztva a fürdőhelyiségekben, és a szobákban a szövetek színvilága kicsit vidámabb lett, mint ahogy az eredeti tervekben szerepelt.

Az igazgató külön kiemeli azt is, a teljes első emelet átöltöztetése – a falak betonig való lebontásától kezdve az utolsó függöny és ágysál felhelyezéséig – 3,5 hónap alatt valósult meg, közben egy percre sem zárták be a szállodát, végig fogadták a vendégeket – a felújítást érintő első emelet lezárásával természetesen.

Íme, a tervek:

És átépítés után a valóságban a szobák:

 

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk