hirdetés
hirdetés

Moziterem és tárgyaló a luxusbuszban

Április 16-án mutatkozik be a New York-i Nemzetközi Autókiállításon a Ford Transit Skyliner, amelyben nemcsak utazni lehet luxuskörülmények között, hanem tárgyalni és filmet nézni is.

hirdetés

A Ford Transit Skyliner egyedi luxusbusz a Ford tervezésében és a Galpin Auto Sports kivitelezésében megvalósult, a vadonatúj Ford Transitra épülő tanulmányautó.

Négy felhasználási módjával (filmszínház, tárgyaló, recepció és utazóautó) a Skyliner a lehető legtöbbet hozza ki a Ford Transit 13,8 köbméteres belső teréből.

A luxus autóbuszok hangulatát és az egyedi építésű haszonjárművek hagyományait idéző Transit Skyliner azt példázza, milyen mértékben alakítható át egy Ford Transit, hogy limuzinokat megszégyenítő komfortjával ugyanúgy eleget tegyen a legmagasabb szintű egyéni közlekedési igényeknek, mint a személyszállításra szakosodott vállalkozások legszigorúbb elvárásainak.

A Transit Skyliner utastere négy különféle, látványosan eltérő feladatra is felhasználható: lehet filmszínház, tárgyaló, recepció és utazóautó, hiszen az egyedi kialakítású, mozgatható „trónok” egy okostelefon vagy egy tablet vezérlőfelületével automatikusan átrendezhetők.

• Filmszínház: Az ülések a 52 hüvelykes, leengedhető Stewart mozivászonnal szemben helyezkednek el, és háttámlájuk hátradől, mint a mozikban

• Tárgyaló: A bőrkárpitozású ülések a motorosan kihajtható asztal körül helyezkednek el, hogy a tárgyaló felek egymással szemben foglalhassanak helyet

• Recepció: A tolóajtó kinyitásával 1,2 méteres nyílás tárul fel, s az ülések úgy állnak, hogy megkönnyítsék a pult megközelítését, miközben az autó egy rendezvény helyszínén parkol

• Utazás: Az utasok tetszésük szerint állíthatják be ülésük dőlésszögét és a kihajtható lábtámasz magasságát

A belső tér minden eleme – az ülésektől kezdve a LED hangulatvilágításig – a Creston automatizálási rendszerrel, egy okostelefonról vagy egy tabletről vezérelhető.

A szórakoztató rendszer Focal Utopia 7.2 surround hangfalai kézi munkával készültek Franciaországban, kifejezetten a Transit Skylinerhez, amelynek HD TV-jéhez KVH DIRECTV műholdas vevő továbbítja a jeleket, de az utasok a Kaleidescape médiaszerverre is átkapcsolhatnak, aminek tárolókapacitása megfelel több mint 300 Blu-ray film vagy ezernél is több DVD adatmennyiségének.

Az utasok számára a Transit Skyliner beépített bárja kínál felfrissülést. Az egyedi kialakítású belső tér megjelenése tökéletesen harmonizál a különleges, bőrkárpitozású fotelek látványával.

A hosszú tengelytávolságú/magasított karosszériájú Transit-modellváltozat 13,8 köbméteres és 2,07 méter magas belső terét a tervezők úgy építették át, hogy az úgy néz ki, mint egy közúti magánrepülőgép kabinja.

A Transit kétféle tengelytávolsággal, háromféle tetőmagassággal és három különféle hajtáslánccal rendelhető meg, így a jármű a karosszéria átalakítása nélkül is rendkívül sokféle igényt képes kielégíteni.

A Transit Skyliner külső formaterve a Ford Európa dizájn-stúdiójának munkája, s az autó átépítését Melvin Betancourt, a Ford dizájn-managere és Beau Boeckmann, a Galpin Auto Sports elnöke irányította. A világ legnagyobb Ford-márkakereskedése, a Galpin Ford már több mint 60 éve foglalkozik járművek egyedi átalakításával.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk