hirdetés

MSZÉSZ igazgatói reggeli: még bőven vannak férőhelyek a vizes VB-re a Balatonnál

Hévíz és Debrecen után immár a balatoni turizmus egyik meghatározó központjában is összejönnek a szállodaigazgatók havonta egy üzleti reggelire, a legfontosabb feladatok és teendők megvitatására.

hirdetés

A márciusi közgyűlésen meghirdetett helyi összetartás, információcsere és aktualitások megvitatása Balatonfüreden is elindult. Az első, több mint háromórás balatonfüredi igazgatói reggeli helyszíne a Silverine Lake Resort szálloda volt, ahol Rádóczy Andrea házigazda, az MSZÉSZ Balatoni régióvezető-helyetteseként látta vendégül kollégáit. Az eseményen részt vett Könnyid László MSZÉSZ elnök mellett Baldauf Csaba régióvezető is. A helyi sajtó élénk érdeklődést mutatott az első összejövetel iránt, amelyen a részvevők értékelték a balatoni szezonkezdet kapcsán felmerült témákat, központi kérdés továbbra is a munkaerő helyzet volt. A megjelent igazgatók Balatonfüred, Veszprém, Balatonalmádi, Tapolca, Tihany, Balatonkenese településeken egyaránt kedvező előfoglalási adatokról számoltak be, bár a FINA világbajnokság idején még jelentős szabad kapacitás áll a leendő vendégek részére.

Könnyid László és Baldauf Csaba tájékoztatta a kollégákat az MSZÉSZ aktuális feladatairól, tevékenységéről, többek között az ágazat munkavállalóinak megtartása érdekében tett erőfeszítésekről, annak középpontjában az áfacsökkentési törekvéssel. Ennek kapcsán felmerült a kötelező szervizdíj bevezetésének áttekintése, amellyel a megjelentek egyébként egyetértettek, márcsak azért is, mert közülük szinte már mindenki évek óta alkalmazza azt. Fontos kérdés volt a szakmunkás képzés jelenlegi helyzete, az a tarthatatlan állapot, hogy már egyes szakmunkásképző intézmények is külföldön szervezik meg az első nyári szakmai gyakorlatot, esélyt sem adva a hazai vállalkozásoknak a betanításra ás esetleg jövőbeli munkaerő csábítására. Teljes volt ezért az egyetértés abban, hogy a szakmai szövetségnek intenzíven kell foglalkozni a középfokú és felsőfokú szakképzés problémáival. Könnyid László elmondta, hogy ebből a szempontból örvendetes, hogy ezek a kompetenciák is átkerültek a közelmúltban az MTÜ-hez, így végre a szakmai sajátosságokat értő szervezettel lehet tárgyalni a problémákról és lehet javaslatot tenni a változtatásokra, méghozzá sürgősen.

(forrás: Vendég & Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk