hirdetés
hirdetés

MTÜ: olaszországi B2B találkozók

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Olaszországért felelős piacszakértője, Terjék Máté közreműködésével szervezett B2B találkozók első fordulójára 2022. júniusában került sor. Két nap alatt 89 szakmai megbeszéléssel mutatkozott be az olasz piacon a B2B találkozók lebonyolítására fejlesztett új CVENT matchmaking platform.

hirdetés

Az esemény célja, hogy megteremtse az üzleti tárgyalások lehetőségét az MTÜ Kiemelt Partnerei és a magyar turisztikai piac iránt érdeklődő olasz iparági szereplők között.

Az utazásszervezéssel foglalkozó olasz szakemberek a magyar résztvevők felületre feltöltött profiljai alapján találhatták meg a számukra legrelevánsabb partnereket és foglalhattak időpontot hozzájuk online megbeszélésre. Az online platform újítása, hogy a magyar partnereknek csak akkor kellett bejelentkezniük, amikor megbeszélésük volt, így ez a formátum lehetővé tette, hogy a résztvevők a tárgyalások között a napi ügymenettel is foglalkozzanak.

Az MTÜ részéről Terjék Máté piacszakértő korábban sales-call-ok formájában személyesen is népszerűsítette a magyarországi turizmust az olaszországi Marche és Emilia Romagna régiókban, ahonnan a statisztikák szerint a legtöbb turista utazik külföldre utazási irodákon keresztül. Emellett ezt a két régiót két repülőtér is kiszolgálja (Rimini és Bologna), ahonnan  közvetlen járat is repül Budapestre.

 

Az Emilia Romagna-i utazási ügynökségek felkeresését többek között az indokolta, hogy a régiót Olaszország autós központjának tartják, itt gyártja autóit például a Ferrari, a Lamborghini, a Maserati és a Ducati is. Ez azt jelenti, hogy sok helyi család az ágazatban dolgozik, emiatt más régiókhoz képest nagyobb költségvetéssel rendelkeznek a nyaralásra fordítható kiadások tekintetében” – hangsúlyozta az MTÜ Olaszországért felelős piacszakértője, aki a térség két legerősebb Tour Operator-ával (TO) együttműködve különböző célcsoportokkal dolgozó utazási irodákat is igyekezett B2B együttműködésre megnyerni.

A Go World TO-val együttműködve a Civitanova Marche és Pesaro városokban tartott rendezvényeken az MTÜ szakembere a magyar terméket az élményturizmus szemszögéből mutatta be, amely olyan érdekesnek bizonyult a Go World termékmenedzserei számára, hogy kezdeményezték Magyarország bevezetését a Go Europe, GO Horse és GO Diving szegmensekben. A Malatesta Viaggi Tour Operátor utazási irodái számára az MTÜ Ancona, Bologna és Parma városokban szervezett rendezvényeket. Ezeken az eseményeken Terjék Máté egy, a résztvevő olasz szakemberek számára addig még ismeretlen Magyarországot mutatott be, az újdonságokat és a rejtett kincseket népszerűsítve. Az eseménysorozat megerősítette a TO érdeklődését a különböző, Magyarországot tartalmazó csomagok felvétele iránt, az Olaszország teljes területén történő értékesítésre.

(forrás: MTÜ / Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk