hirdetés

Nem akármilyen díjátadó a Szidónia Kastélyszállodában

A Heritage Hotels of Europe díjátadó gálájára november 19-én Magyarországon, a Szidónia Kastélyszállodában került sor, amelynek során az európai örökség részét képező legkiválóbb szállodák részesültek elismerésben.

hirdetés

Mint ezzel kapcsolatos, hozzánk eljuttatott közleményükből megtudható, a COVID-19 világjárvány okozta kétéves kényszerszünet után, a „Heritage Hotels of Europe” megalapítása óta immár harmadszor hirdették ki a Heritage Hotels of Europe 2022 Díj nyerteseit egy rangos díjátadó ünnepségen, amelyre Magyarországon, Röjtökmuzsajon, a Szidónia Kastélyszálloda fogadótermeiben került sor.

A díjátadó ünnepség alkalmából számos történelmi szálloda tulajdonosa, utazással és életmóddal foglalkozó újságíró, valamint az utazási ágazat befolyásolói és képviselői jöttek össze Európa minden tájáról.

Mi pontosan ez a díj?

A Heritage Hotels of Europe Díj célja, hogy elismerésben részesítse a legkiválóbb történelmi szállodákat, és azokat a kiemelkedő személyiségeket, akik új életet lehelnek a régi falak közé.

Hogy történik a zsűrizés?

A több országból származó, a nyilvánosság által jelölt szállodákat egy tapasztalt, hét fős zsűri értékelte. A vendégek által leadott értékeléseket is figyelembe véve, a zsűri alaposan megvizsgálta a vendégélmény minden szempontját az alábbi hét kategóriában: Dizájn, Wellness, Gasztronómia, Vendéglátás, Kultúra, Romantika, valamint az Év Házigazdája.

Az idei győztesek egy közös csoportképen
Az idei győztesek egy közös csoportképen

Mely történelmi szállodák kapták idén az elismeréseket?

Az idei „Örökség és kultúra” díjat a Hotel Schloss Leopoldskron (Ausztria, Salzburg) kapja, amely ideális hely a kultúra sokrétű befogadásához, természetesen a városban, de magában a palotában és annak csodálatos parkjában is: saját műgyűjtemény, érdekességek és portrék, kiállítások, koncertek, színházi előadások stb. https://heritagehotelsofeurope.com/leopoldskron

A 2022. évi „Örökség és Gasztronómia” díj nyertese ismét Ausztria. Az idei nyertes a strasseni Strasserwirt kastély Tirolban, amely 2018-ban egyszer már megszerezte a díjat ugyanebben a kategóriában. A szezonális és regionális termékekre épülő, könnyű, kreatív ínyenc konyha ismét meggyőzte a zsűrit.

A zsűri a fürdő és wellness területén elért rendkívüli és folyamatos kiválóságért sorozatban harmadik alkalommal ítélte oda a tátralomnici Grandhotel Praha Szállodának, az „Örökség és Wellness” díjat.

A szlovákiai Trencsénben működő Hotel Elizabeth lenyűgöző módon mutatja be, hogyan ötvöződhet harmonikusan a hagyomány és a korszerűség, ezért az „Örökség és dizájn” kategória nyertesének választották. Az autentikus szecessziós stílus a modern dizájnnal és a legkorszerűbb technológiákkal ötvözve minden vendég számára egyedi, jó hangulatot teremt.

A németországi Ruhpoldingban található Alpenhotel Wittelsbach szállodát, amely 1888 óta családi tulajdonban van, a zsűri a házigazdák, az Eismann család és csapata vendégszeretetéért választotta ki, akik nagy odaadással gondoskodnak a vendégekről. A felső-bajorországi idilli Ruhpolding községben található, hagyományokkal és jövőképpel rendelkező szálloda ennek köszönhetően nyerte el az „Örökség és Vendéglátás” díjat. 

Az idei „Örökség és Romantika” díj nyertese a varázslatos Hotel Château Bela a szlovákiai Béla községben.

Miután 2019-ben elnyerte az „Örökség és Vendéglátás“ címet, az idei „Év Vendéglátója” díj a magyarországi Röjtökmuzsajban található Szidónia Kastélyszálloda teljes csapata által elért eredmények megkoronázását jelenti. A zsűri elismeréssel adózott a személyzet hihetetlen csapatszellemének és elhivatottságának – melynek számos tagja immár évek óta a szállodában dolgozik.

Az idei díjáatdó helyszíne és egyik díjazottja: a Szidónia Kastélyszálloda
Az idei díjáatdó helyszíne és egyik díjazottja: a Szidónia Kastélyszálloda

Mely szállodák kerültek a döntőbe?

Örökség és dizájn

Nyertes: Hotel Elizabeth, Trencsén, Szlovákia 2. hely: Alpenhotel Wittelsbach, Ruhpolding, Németország 3. hely: Arcadia Boutique Hotel, Pozsony, Szlovákia

Örökség és Wellness

Nyertes: Grandhotel Praha, Tátralomnic, Szlovákia 2. hely: Botaniq Turai Kastély, Magyarország 3. hely: Château Gbel’any, Egbelény (Gbel’any), Szlovákia

Örökség és Gasztronómia

Nyertes: Strasserwirt, Strassen Austria 2. hely: Hotel See-Villa, Millstatt, Ausztria 3. hely: Graefl Major, Kétútköz, Magyarország

Örökség és Vendéglátás

Nyertes: Alpenhotel Wittelsbach, Ruhpolding, Németország 2. hely: Hotel See-Villa, Millstatt, Ausztria 3. hely: Hotel Britania, Lisszabon, Portugália

Örökség és Kultúra

Nyertes: Hotel Schloss Leopoldskron, Salzburg, Ausztria 2. hely: Boutique Hotel Hviezdoslav, Késmárk, Szlovákia 3. hely: The Pucić Palace, Dubrovnik, Horvátország

Örökség és Romantika

Nyertes: Hotel Château Bela, Béla (Belá), Szlovíkia 2. hely: Castle Hotel Galicia Nueva, Gács (Halič), Szlovákia 3. hely: Prónay Kastély, Alsópetény, Magyarország

Az év Vendéglátója

Szidónia Kastélyszálloda, Röjtökmuzsaj, Magyarország

Mi is pontosan ez a szervezet?

A „Heritage Hotels of Europe” Európa számos országában működő kastélyszállodák és történelmi épületek egyesületeinek szövetsége. Valamennyien összefogtak, hogy egy zászló alatt mutassák be csodálatos, egyedülálló és hagyományokban gazdag szállodáikat. E történelmi épületek portfóliójában történelmi kastélyok és erődök, valamint udvarházak, vidéki kúriák, paloták és városi paloták szerepelnek, jelenleg tíz európai országban. 

(forrás: Szidónia Kastélyszálloda / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk