Nyíregyházával ismerkedtek a csehek

Nyíregyháza város és a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának meghívására cseh turisztikai szakemberek érkeztek Nyíregyházára az elmúlt hétvégén. 

A két napos tanulmányútra a „Nyíregyháza bemutatkozása Prágában” című rendezvény folytatásaként került sor a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. szervezésében.

Az utazási irodákat, tour operátorokat képviselő szakemberek és újságírók a város turisztikai attrakcióival és a szálláslehetőségekkel ismerkedtek. Az éjszakai fürdőzéssel kezdődő program szombaton a múzeumfalu, valamint az állatpark megtekintésével folytatódott, ahol a fóka-show látványos előadásán, majd a SóstóZoo kisbuszával hangulatos kocsikázáson vehettek részt a szakemberek. A nap végén az Aquarius Élmény- és Parkfürdő, valamint annak egészségturisztikai szolgáltatásai kerültek bemutatásra.

Hazautazásuk előtt egy rövid belvárosi városnézésre is sor került. A résztvevők nyíregyházi tartózkodásuk során megtekintették az Aventinus Hotelt, a Blaha Panziót, az Ózon Panziót és a Fürdőház Hotelt, ahol az éjszakákat is töltötték, valamint ízletes magyaros és nyírségi ételeket is megkóstolhattak útjuk során.

2013-ban a KSH adatai alapján a cseh vendégek összesen több mint 571 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyar kereskedelmi szálláshelyeken (+6,1%), ezzel a Cseh Köztársaság jelenleg hazánk 6. legfontosabb küldőországa. Az észak-alföldi régióba ennek a forgalomnak jelenleg csupán kis hányada irányul, így a tanulmányút célja, hogy minél több cseh vendégek válassza üdülési helyszínéül ezt a régiót, s ezen belül Nyíregyházát.


Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
Sok magyar hitelből nyaral idén - árstop nem lesz a balatoni szolgáltatóknál

Sok magyar hitelből nyaral idén - árstop nem lesz a balatoni szolgáltatóknál 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.