hirdetés
hirdetés

Nyolcezren használták tavaly az Irány Pécs! kártyát

Egy esztendővel ezelőtt vezette be a TÉDÉEM Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. az Irány Pécs! turisztikai kártyát, amely hazánkban egyedülálló rendszerben működik.

hirdetés

A kártya különlegessége, hogy nem kell és nem is lehet megvásárolni, mégis turistánként tizenkettőezer forint értékű kedvezményt tartalmaz. Azok a Pécsre érkező egyéni vendégek kapják meg, akik a rendszerhez csatlakozott tizennyolc pécsi szálláshelyen - szállodák, panziók, apartmanok - szállnak meg, amelyek tőlük ezért külön díjat nem kérnek.

Mint Szabó Anett, a TÉDÉEM Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az elmúlt egy évben közel nyolcezer Pécsre érkező vendég részesült a kártya huszonkét féle kedvezményének valamelyikéből. Hangsúlyozta, természetesen a legnépszerűbbek a 100 százalékos kedvezményt nyújtó helyek voltak, a pécsi Székesegyházat 4500, a “Múzeum utca” tárlatait 4300, a Zsolnay Negyed Rózsaszín Zsolnay kiállítását 1800 vendég nézhette meg ingyen a kártya igénybevételével.

Szólt arról is, a vendégek nagyon kedvelték a városnéző kisvonatot is, ahol 20 százalékos kedvezményt kaptak, emellett a Tettyei Mésztufa Barlang, az Állatkert és az Akvárium Terrárium és a Mecsextrém Park is népszerű volt a családdal érkező turisták körében.

Ez év márciusától már negyven elfogadóhelyen kapnak kedvezményt a Pécsre érkező vendégek. A város legnépszerűbb látnivalói mind szerepelnek a kártya kedvezményei között. Új elfogadóhelyekként az UNESCO Világörökségi helyszín Cella Septichora Látogatóközpont, a Jakováli Hasszán pasa dzsámija, a Zsolnay Mauzóleum, a Klimó Gyűjtemény belépőjegyei mellett kedvezményes színház- és koncertjegyeket, ajándéktárgyakat is vehetnek a turisták.

Az Irány Pécs! kártya már nemcsak Pécsett, hanem két baranyai fürdőben – Szigetváron a Gyógyfürdőben és Siklós Thermal Spa-ban - is használható. Emellett az abaligeti Barlang, a bükkösdi Ökopark, az Orfűi Kemencés Udvar és Tájház, az Orfűi Malommúzeum, a Pécsáradi Vár és a bikali Élménybirtok 20-100 százalék közötti kedvezményt nyújt a kártyával rendelkezőknek.

Az eddigi tapasztalatok szerint a vendégek nagyon elégedettek a kártya kedvezményeivel, mondja Szabó Anett. Egyre többen a kártya miatt döntenek a pécsi utazás mellett és tudatosan választanak olyan szálláshelyet, ahol az Irány Pécs! Kártyát is megkaphatják.

Pécsett az elmúlt esztendőben 2,7 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma az előző évhez képest, összességében meghaladta a kétszázezret. A szakemberek véleménye szerint a növekedés egy része az Irány Pécs! kártya vendégcsalogató, vonzó kedvezményeinek köszönhető.

Szalai Kornélia
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk