hirdetés
hirdetés

Ömlik a pénz Debrecenbe

Nagy tervekkel vág neki Debrecen a következő éveknek. Turizmusfejlesztésre mintegy 24 milliárd forintot szánnak, melynek jelentős része uniós forrás - tudtuk meg az Utazás kiállításon.

hirdetés

Az összeg majdnem felét, 11,4 milliárdot, az új nagyerdei stadion visz el. A város reméli, hogy a 2014 tavaszára elkészülő stadion megdobja a vendégéjszakákat, illetve egyszer majd a város labdarúgó csapata is a kontinens élvonalába tartozik majd. Addig is, amíg az álmok valóra válnak és futball nagyhatalommá válunk, a 20 ezer fős stadion mérkőzések közt egyebek mellett a Campus fesztiválnak és a Virágkarnevál befutójának ad otthont.

Nagyerdőnél maradva 1,025 milliárdot szánnak a Debreceni Gyógyfürdő Kft. a termálfürdő fejlesztésére a 2014-re tervezett átadásig. Új köntöst kapnak a termálfürdő főbb elemei, mint a medencecsarnok.

Megosztja a debreceni közvéleményt, hogy a csónakázó tó alatt 300 férőhelyes mélygarázs épül. A tavat nem csupán a vízibiciklizés hívei kedvelték, hanem télen igen népszerű korcsolyapálya volt. Kárpótlásként lesz a tetején ködszínház. Szintén vigasz, hogy sor kerül a Békás tó rehabilitációjára és a vízfelület növelésére.

És továbbra is a Nagyerdő; olyan szabadtéri élménypark épül majd, ahol akár 10 méteres szikláról is vethetik magukat a vízbe a népek. 

„Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése” megnevezésű pályázaton elnyert uniós támogatással fejlesztik a Szent Anna Hotelt és a a négycsillagos Aquaticum Termál és Wellness Hotelt. Az üzleti utazókat célzó, négycsillagos, 50 szobás Szent Anna hotelt várhatóan 2015-ben adják át. A városlátogató turisták számára újul meg 2013. augusztus végéig. 

A vallási turizmusnak is adnak. 962 millió forintból újul meg a Nagytemplom, a toronyórák és a keleti tornya, melybe lifttel is fel lehet jutni és fent pedig egy csillagvizsgáló várja majd az embert 2014 júniusának végére. „Utazás a zsidó örökségbe Észak-Alföldön” elnevezésű program keretében újul meg a a Pásti utcai zsinagóga és mutatja be a hajdúsági zsidóság történetét.

A tervek közt szerepel a kerékpáros turisztikai útvonalhálózat fejlesztése 499 millióért. 80 kilométernyi egybefüggő úthálózaton kerekezhetünk a Nagyerdőtől Erdőspusztáig. Emellett tervezik egy közösségi kerékpár-rendszer beindítását is, ha elkészült az úthálózat.

A Hortobágyra ugyan kerékpárúton még nem lehet kijutni, de hosszabb távon tervbe van véve. Addigra elkészül Magyarország legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkjának komplex ökoturisztikai fejlesztése, mely turistaútvonalak kijelölését, új gyalogos hidat a Hortobágy folyó fölött, a régi víztorony kiállítótérré alakítását, valamint a halastavaknál látogatóközpont és madárbarát park kialakítását foglalja magában.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai