hirdetés
hirdetés

Orbán Viktor is Hévízt ajánlja

Magyarországi tartózkodása során Hévízre is ellátogatott Szaúd-Arábia tanácskozó gyűlése, a Madzslisz as-sura elnöke. Abdallah as-Sejket és kíséretét a Városházán fogadta Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester.

hirdetés

A polgármester vetített képes előadás keretében mutatta be a vendégeknek Hévíz városát, a prezentáció középpontjában a Hévízi-tó és gyógyászat állt.

Abdallah as-Sejk elmondta: csodálatos városnak találja Hévízt. Elárulta azonban, hogy e különleges adottságokkal rendelkező magyar fürdővárosra tavalyi ott tartózkodása során Orbán Viktor miniszterelnök hívta fel a figyelmét, így magyarországi programjuk összeállítása során különös tekintettel voltak arra, hogy abban Hévíz is helyet kapjon.

A házelnök élénk érdeklődést mutatott a hévízi szállodakínálat és a gyógykezelések, valamint a hévízi befektetési lehetőségek iránt. Papp Gábor polgármester tájékoztatta őt arról, hogy hamarosan elkészül az a befektetési ajánló, mely tartalmazza Hévíz és környékének beruházási lehetőségeit, s melyet természetesen az elnök rendelkezésére bocsátanak.

Az arab házelnök azt is elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök tavaly októberi, Szaúd-Arábiában tett látogatása lendületet adott a két ország közötti kapcsolatépítésnek, és már az idén is több fontos, gazdasági témájú magyar-szaúdi találkozót szerveztek, s öröm számára, hogy a kormányzati törekvések és Hévíz külkapcsolatai hasonló irányt mutatnak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk