Országos adatbázis készül a mentőket támogató vendéglátóhelyekről

Az Országos Mentőszolgálat úgy döntött: országos online adatbázist készít a szolgálatban lévő mentőket támogató vendéglátóhelyekről, miután országszerte egyre többen fejezik ki támogatásukat a mentődolgozók felé - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójában.

Az M1-en felidézték: húsvétkor a fővárosban egy Szentendrei úton lévő hamburgerezőnél lefotóztak és feljelentettek egy szolgálatban lévő mentőápolót, amiért ebédet vásárolt. A vizsgálat során kiderült, hogy nem ellátás alatt vagy helyett, hanem a kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg és mire visszaértek, riasztást is kaptak, ezért csak jóval később tudtak ebédelni.

Az eset óta egyre több vendéglátóegység jelezte, hogy kedvezményeket ad a mentőegységeknek. Ezért döntött a mentőszolgálat, hogy egy országos adatbázist hoznak létre a szolgálatban lévő mentőknek kedvezményeket biztosító vállalkozásokról. Ezeket hamarosan egy elektronikus térképre is felteszik, hogy a mentők telefonjukon is láthassák és azonnal megtalálják azt a vendéglátóegységet, ahol kedvezményt kaphatnak.

Az első "Hambulancia" matricát szerdán arra a vendéglátóegységre helyezték ki, ahol húsvétkor lefotózták a mentőket. A hely tulajdonosa, Jóné Erika az M1-nek nyilatkozva azt mondta: a mentők járvány idején, előtt és után is emberéleteket mentenek, ezért csak "szeretettel és jóérzéssel lehet rájuk gondolni". Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője kiemelte: a koronavírus-fertőzési adatok "szerencsére javulóban vannak", de még mindig sokkal nagyobb a terhelés a mentőkön, mint a Covid előtti időszakban, és van, hogy 20 percük sincs az ebédjük elfogyasztására.

A szóvivő a Facebook-oldalán arról is írt, az Országos Mentőszolgálat nem csak a bajtársakat támogató adatbázis létrehozását vállalja, hanem azt is felajánlja, hogy a hamarosan újrainduló "Hősképzések" keretében újraélesztésre képzi ki a "Hambulanciák" személyzetét, hogy vészhelyzetben is a mentők segítő partnerei lehessenek. Csatlakozni az [email protected] címen lehet - közölte.

Forrás: MTI


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.