hirdetés
hirdetés

Orvos nagyköveteket avattak Hévízen

Tizenkét doktort avattak Hévíz Város Orvos Nagykövetévé csütörtökön Hévízen, a Polgármesteri Hivatalban megtartott ünnepségen. 

Munkatársunktól

hirdetés

Az önkormányzat és a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület első közös eseményén Hévíz Város Orvos Nagykövetei lettek: dr. Szekeres László, dr. Kulisch Ágota, dr. Horváth Bernadett, dr. Kása Ágnes, dr. Major Zoltán, dr. Moll Veronika, dr. Monduk Péter, dr. Oláh András, dr. Palotai Zoltán, dr. Rizsvai Márta, dr. Schwillinger Ferenc és dr. Szakonyi József.

Papp Gábor, Hévíz város polgármestere köszöntő beszédében kiemelte az esemény fontosságát, elmondta, hogy a „fürdőváros hírnevét megalapozó orvosszakmai ágak képviselői közül” tizenkét doktort kértek fel arra, hogy nagykövetként képviseljék a város gyógyászati értékeit és hívják fel a magyar és a külhoni gyógyítók figyelmét az itteni gyógyászati eredményekre, és annak jelentőségére. Keressenek lehetőséget arra, hogy külföldi szakembereket hívjanak meg, hogy a városban a további gyógyászati, turisztikai lehetőségeket bővítésék. 

Dr. Kvarda Attila, a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az „orvosi nagykövet” nemcsak címet jelent, hanem felelősséget is. Összetett, komplex feladatokat kell megoldaniuk, miközben a hévízi tradíciókat is figyelembe kell venniük. Munkájukhoz minden segítséget megígért.
”A város vezetősége felismerte, hogy olyan kezdeményezés kell, amilyen még az országban nem volt” - mondta Könnyid László turizmusért felelős alpolgármester. Véleménye szerint az avatás után „izgalmas korszak kezdődik, a valódi munka csak most következik”.  

Az avatáskor ezekkel a szavakkal köszöntötték Hévíz Város Orvos Nagyköveteit: „Nagykövet asszony, nagykövet úr, gratulálunk”.  

Szekeres László főorvos az orvos nagykövetek munkáját fogja koordinálni, ő az avatás után köszönetet mondott a többiek nevében is, azt kívánva, hogy minél több beteg hagyja el gyógyultan a várost, és ezek a jó eredmények minél többen tudjanak róla.

Könnyid László alpolgármester az ünnepség után lapunk munkatársának kérdésre elmondta, a hatékonyabb munka érdekében civil szervezetet, egyesületet alakítani majd az orvos nagykövetek, amelyben beléphetnek a hévízi intézményekben dolgozó nem orvosok is, vagy azok, akik a hévízi gyógyászathoz kapcsolódó tudományos munkát végzik. A város által alapított turisztikai nonprofit társaság és a turisztikai egyesület munkáját a civil szervezet is támogatni tudja. 

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai